10 sfaturi pentru intretinerea unei canapele de piele

10 sfaturi pentru intretinerea unei canapele de piele

O canapea de piele este o mică bijuterie, dar ceea ce contează cel mai mult este că acestea să fie corect îngrijite pentru a le păstra frumusețea cât mai mult vreme. Ținând cont de faptul că o canapea de piele este o investiție, deloc mică, întreținerea ei corectă trebuie cunoscută.

Canapeaua de piele nu trebuie amplasarea aproape de surse de căldură, precum sobe, radiatoare sau calorifere. Evită așezarea acestora lipite de perete. Nu este indicată nici amplasarea canapelei din piele sub acțiunea directă a razelor solare, deoarece duce la decolorarea pielii.

Canapeaua de piele se șterge cu o cârpă moale ușor umezită în apa rece (de preferat distilată pentru a preveni apariția petelelor lăsate de mineralele din apa). în felul acesta îndepărtezi urmele de praf și petele de transpirație. Operația poate fi făcută o data pe săptămâna. Pielea atrage praful și mizeria, așa că trebuie curățată frecvent, fără să aștepți depunerea prafului în straturi. Praful depus este unul din mării inamici pentru canapeaua de piele.

Folosește produse special create pentru a îngrijirea tapiseriei din piele. Acestea îndepărtează murdăria în profunzime și lasă canapeaua perfect curată. Aceste produse se pot găsi sub formă de spray sau lichid concentrat care se folosește în amestec cu puțină apa.

Nu utiliza orice produs de curățare pentru canapeaua de piele, unele pot conține agenți care dăunează materialului, făcându-l aspru și determinând apariția crăpăturilor. Există produse speciale care hrănesc pielea și care o mențin moale, prevenind apariția crăpăturilor. Acestea trebuie folosite dar fără a exagera pentru că deși rolul lor este să curețe, în exces îmbâcsesc pielea.

Iată cele mai importante sfaturi pentru întreținerea unei canapele de piele

♦ Petele se șterg imediat ce apăr.
♦ Începe cu o curățare cu o cârpă înmuiată în apa rece, iar apoi aplică, direct pe pată, puțin bicarbonat de sodiu parf, apoi șterge cu apă curată.
♦ Petele alimentare pot fi îndepărtate cu ajutorul unei soluții formate din o parte oțet alb și o parte ulei de în. Amestecă bine cele două ingrediente, aplică-le pe o cârpă de bumbac și șterge prin mișcări circulare zonă patată.
♦ Petele închise la culoare, poți fi scoase dacă sunt șterse cu zeamă de lămâie în amestec cu bicarbonat de sodiu. Se aplică pastă formată direct pe zonă patată, se așteaptă 10 minute, după care se îndepărtează cu o cârpă umezită.
♦ Petele de cerneală, pot fi și ele îndepărtate de pe canapeaua de piele, dacă imediat se șterge zonă cu o dischetă de bumbac înmuiată în alcool medicinal. Imediat după acest procedeu, usucă cu o cârpă moale prin tamponare și se unge cu o cremă de față.
♦ Substanțele lipite de canapea, cum ar fi gumă de mestecat sau alte pete uscate de mâncare se curată prin răzuire cu niște cuburi de gheață învelite într-o bucată de tifon.
♦ Urmele de pix se scot cu spirt sau cu demachiant cosmetic.
♦ Important este că, periodic, canapeaua de piele naturală trebuie hidratata cu soluțiile recomandate de producător, în funcție de tipul de piele folosit, de culoare, de tipul de vopsea folosită. O altă soluție este să folosești loțiune de corp hidratanta ori ulei pentru bebeluși. Orice ați folosi, însă, este  recomandat să încerci produsul pe o suprafața mică, puțin expusă vederii, pentru a testa rezistentă pielii.
♦ Nu folosi produse alcaline pentru curățatul pielii. în categorie intră și șervețelele umede pentru bebeluși pe care mulți au tendința să le folosească. Dacă o faci, totuși folosește imediat o cârpă moale și uscată.
♦ O bună soluție pentru situații de urgență este săpunul lichid amestecat cu apa distilată. Canapeaua de piele se șterge bine su o cârpă umezită în soluția cu săpun, dar imediat se usucă cu o cârpă moale și uscată.

Sursa foto: pixabay.com

Distribuie articolul pe: