10 trucuri pentru o bucatarie cu stil

10 trucuri pentru o bucatarie cu stil

O bucătărie cu stil nu înseamnă neapărat un credit la bancă și nici mobilă din magazinele de firmă. O bucătarie cu stil înseamnă să faci o investiție de imaginație în bucătăria ta și să folosești aceste trucuri care pot transforma o bucătărie oarecare într-o bucătărie cu stil.

Citeste si: Dulapul din bucatarie, a doua tinerete

1. Mobila de comandă este un pas esențial pentru a amenaja o bucătărie cu stil. Mobila de comadă îți permite să-ți organizezi bucătaria după cum îți place și în perfect acord cu sațiul pe care îl ai la dispoziție.

2. Nu omite, pentru a avea o bucătărie cu stil o piesă mobilă. De cele mai multe ori poate părea un moft, dar este un detaliu care îți ușurează mult activitatea în bucătărie. Detalii și idei despre ce înseamnă piese mobile în bucătărie găsești aici.

Citeste si: Trucuri pentru bucatarie. Idei si opinii

3. Folosește elemente de feronerie antichizate. Cel mai bine este să cauți piese vechi pe care să le recondiționezi. Fierul forjat poate fi un detaliu esențial pentru a avea o bucătărie cu stil.

4. Limitează culorile folosite în bucătărie la cel mult două. Alege tonuri din aceiași paletă cromatică. Bucătăria va avea stil și va fi luminoasă. În plus se crează senzația de spațiu ceea ce este un beneficiu pentru bucătărie. Combină alb cu galben, tonuri de ocru cu portocaliu, albastru pal și verde sau, dacă vrei un loc foarte dinamic, roșu cu gri sau alb. Nu te feri de bucătăriile într-o singură culoare. Sunt foarte comod de amenajat și mereu o reușită estetică.

Citeste si: Culorile bucatariei. Cele mai frumoase combinatii

5. Îmbină influențe rustice, tradiționale sau nobile cu influențele moderne de configurare a spațiului și bucătăria va avea personalitate și stil.

6. Folosește lemnul masiv pentru masa din bucătărie, pentru blat sau pentru unele detalii de amenajare. Lemnul dă mereu stil unei încăperi.

Citeste si: Amenajare pentru camara din bucatarie

7. Alege corpuri suspendate cu uși din sticlă mată sau sablată. Sticla este un detaliu personal și foarte modern.

8. Acordă mare atenție podelelor. Fie că vei alege parchet rezistent la umezeală, gresie sau parchet ceramic podelel trebuie să fie o continuare a detaliilor din bucătărie și să se integreze bine în spațiul general din casă.

9. Nu omite detaliile de decor, chiar dacă acestea nu au o utilitate clar definită. O poliță pentru farfurii și căni, de exemplu este unul din detaliile care poate face din această încăpere o bucătărie cu stil.

Citeste si: Patru motive sa iubesti blaturile laminate

10. Este important ca blatul, plita și hota să se regăsească în ceea ce privește culoare în tonurile de finisaj ale pereților.

Un truc excelent este griul patinat care permite asortarea cu orice tip de pardoseala sau accesorii colorate de bucătărie.

 

Distribuie articolul pe: