3 întrebări des întâlnite înainte de construcția unei case

3 întrebări des întâlnite înainte de construcția unei case

Orice persoană visează să își ridice și să se bucure de o casă realizată cât mai bine, care să arate deosebit și care să îi ofere tot confortul necesar. Din aceste motive, sunt foarte multe întrebări ce se regăsesc în perioada dinaintea construcției casei. De altfel, e firesc și chiar indicat să se pună în balanță tot felul de variante, pentru ca mai apoi să rezulte o casă în care buna dispoziție și confortul să existe pe deplin.

Având în vedere toate aceste aspecte, vom prezenta în continuare un set de întrebări cu care se confruntă orice viitor proprietar de casă. Să le analizăm și să le discutăm așadar.

#1 Să fie în mediul rural sau urban?

E un lucru cert faptul că zona în care este amplasată casa e foarte importantă. Cât despre locul perfect în care aceasta să fie ridicată, ei bine depinde într-o mare măsură de preferințele fiecărei persoane în parte, dar și de nevoile existente.

Astfel, cei ce nu știu dacă e mai bine în mediul rural sau cel urban ar trebui să cunoască ceva aspecte importante. Ca de exemplu, persoanele care iubesc liniștea și intimitatea ar trebui să se orienteze în mod special către mediul rural. Pe de altă parte, persoanele care își doresc să aibă un acces facil la diverse servicii, să trăiască într-un mediu mai dinamic și cât mai aproape de diverse instituții sau locuri de interes atunci cu siguranță că mediul urban e locul ideal.

Cu alte cuvinte, e un aspect ce trebuie lăsat la latitudinea proprietarilor, fiecare alegere având anumite avantaje și dezavantaje.

#2 Ce dimensiune să aibă?

Următorul aspect important este cel referitor la dimensiunile pe care să le prezinte casa respectivă. Trebuie să fie luați în considerare mai mulți factori ce sunt direct dependenți de suprafața casei, precum impozitul ce se plătește pe suprafața respectivă, calitatea terenului, prețul de achiziție al terenului, nevoile existente, numărul de persoane ce vor locui, dar nu în ultimul rând și cheltuielile pentru utilități – în mod special căldura.

Prin urmare, dimensiunea trebuie să fie raportată la nevoi și să se urmărească eficiența energetică.

#3 Lemn sau cărămidă?

Aceasta e probabil una dintre cele mai des întâlnite întrebări, mai ales în ultima perioadă. Multe persoane s-au îndreptat către case de lemn, motivele fiind diverse. Dacă analizăm și aspectele prezentate ceva mai sus, e important de știut că ridicarea unor case de lemn se face mult mai rapid față de a celor din cărămidă, totul fiind realizat pe structuri atent realizate și asamblate cu succes.

De asemenea, din punct de vedere al eficienței energetice lemnul este mult superior față de alte materiale, reușind să izoleze excelent casa respectivă, atât în perioada sezonului rece, dar și în perioada sezonului cald.

Conform specialiștilor din echipa litarh.ro – un nume foarte important în rândul construcțiilor de case de lemn din România, cei care se orientează către acestea se bucură de răcoare pe timp de vară, iar în cazul iernilor, atât de geroase în ultimii ani, căldura se păstrează cu brio – astfel că se reduce astfel simțitor și valoarea facturilor.

Probabil că una dintre cele mai mari temeri în rândul oamenilor e riscul crescut la incendii sau diverși dăunători. Este acest lucru adevărat? Se pare că aceste probleme pot fi rapid rezolvate cu ajutorul unor tratamente de specialitate, afirmă echipa litarh.ro. Practic, după ce casele de lemn sunt realizate trebuie să se aplice și un tratament de ignifugare, contracarare de prevenire a dăunătorilor. Eficiența acestor tratamente e una foarte ridicată, scăzând foarte mult riscul unor accidente.

Din punct de vedere al prețurilor e important să se urmărească și să se analizeze pe termen lung situația. Deși sunt usor de realizat, foarte stabile și eficiente, ridicarea unor case de lemn poate fi mai costisitorare decât a celor din cărămidă, dar pe termen lung devin o soluție mult mai rentabilă, ce prezintă costuri de întreținere foarte atractive. Însă totul depinde de amploarea construcției, dimensiunile casei, lucrările ce necesită a fi realizate pentru terenul respectiv și mulți alți factori, motiv pentru care un răspuns mai concret poate fi oferit prin contactarea directă a specialiștilor Litarh.

Ca și concluzie, să ai o casă înseamnă multe decizii luate, respectiv adunate, care țintesc către confort și eficiență!

Distribuie articolul pe: