4 soluții inteligente pentru o casă mult mai sigură și mai comodă

4 soluții inteligente pentru o casă mult mai sigură și mai comodă

Chit că preferi un decor clasic, tradițional sau unul modern pentru casa ta, tehnologia nu trebuie exclusă niciodată din calculele unei renovări inteligente. Odată cu anii, tehnologia pentru locuințe a avansat extrem de mult, iar odată cu ea au apărut soluții excelente pentru cele mai importante probleme pe care le poți întâmpina. Ușor de integrat în orice tip de design, interior sau exterior, tehnologiile pentru locuințe nu fac decât să simplifice la maximum viața oricărui proprietar.

4 soluții inteligente pentru o casă mult mai sigură și mai comodă:

  1. Prima problemă pe care o întâmpini când ajungi acasă

Nu toți proprietarii de case dețin și un garaj acoperit cu acces din stradă. Imaginează-ți situația în care tocmai ai ajuns acasă, pe furtună, iar acum trebuie să cobori din mașină ca să deschizi poarta principală a curții, să parchezi automobilul, pentru ca apoi să cobori din nou și să închizi poarta. Pentru o astfel de situație extrem de neplăcută, cea mai bună soluție este de a instala un sistem special pentru porti culisante. Astfel, vei putea deschide și închide poarta curții tale, prin telecomandă, chiar de pe scaunul șoferului, scăpând de scenariul descris mai devreme. În plus, astfel de porți montate pe șine, îți vor oferi mai mult spațiu în curte.

  1. Mai multă siguranță pentru casa ta

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unei locuințe este siguranța, iar fiecare casă ar trebui să aibă instalat un sistem de protecție împotriva spărgătorilor de locuințe. Una dintre cele mai bune și simple soluții este instalarea unui sistem de iluminare a curții folosind senzori de mișcare. Un astfel de sistem, în mod evident, poate descuraja orice fel de intenție de intrare prin efracție într-o locuință.

  1. Smart home prin smartphone

O casă inteligentă poate fi foarte ușor conectată la telefonul mobil și controlată de la distanță. Poți aprinde luminile din anumite încăperi prin telefonul mobil, poți seta intensitatea luminii, poți programa ora la care aerul condiționat va porni, la fel cum poți potrivi și temperatura aerului din casă. Pentru casele cu sisteme inteligente mai avansate, opțiunile sunt nelimitate, dar și costurile vor fi pe măsură.

  1. Dincolo de aspectele utilitare ale unei locuințe

O casă nu trebuie să fie ca o mașină de mare tonaj: strict utilitară. O locuință trebuie să îți transmită o stare de bine, trebuie să te facă mai fericit și să te apropie mai mult de cei dragi. Deși le-am lăsat la urmă, aceste idei pot fi aplicate de către oricine își dorește să schimbe complet atmosfera casei sale. Spre exemplu, un șemineu electric elegant îți poate da impresia unei vacanțe lungi în acele nopți dificile de iarnă, cu viscol, frig și cantități importante de zăpadă.

În același timp, un sistem audio montat în casă și conectat prin smartphone îți va oferi posibilitatea ca în fiecare zi, după 9 ore grele de muncă, să te întorci acasă într-o ambianță relaxantă. Iar la final, un sistem de iluminare a curții prin senzori îți va fi de mare folos în nopțile în care ai treabă în gospodărie, vei avea nevoie de lumină, dar vei încerca, în același timp, să nu faci risipă de curent.

Astfel de investiții în locuința ta nu vor face decât să-ți îmbunătățească viața alături de familie, prieteni și cei dragi.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright Take Photo

Distribuie articolul pe: