Planta aromatica, arpagicul

Planta aromatica, arpagicul

 

Arpagicul (Allium schoenoprasum) este cea mai mica specie din familia cepelor. Planta ierboasa perena, arpagicul este folosit atat pentru a decora gradina, cat si pentru a condimenta mancarurile cu frunzele subtiri si tubulare.

Citeste si: Lumina si plantele.

Florile lila, globulare, sunt foarte decorative si dau bine in borduri, dar si in salate.

Frunzele au o aroma foarte proaspata si usoara de ceapa si sunt ideale in supele crema si in preparatele din cartofi sau amestecate in salata. Arpagicul este usor de intretinut, are nevoie doar de un sol bine drenat si de un loc insorit.

Citeste si: Gradina romantica.

Pentru a avea arpagic proaspat tot anul, cultiva-l si in ghivece, pe care le vei aduce iarna in casa.

Citeste si: Intimitate in gradina.

Distribuie articolul pe: