Acoperis din sindrila de lemn. Revenirea la traditie

Acoperis din sindrila de lemn. Revenirea la traditie

Daca iti plac constructiile traditionale ai putea sa-ti acoperi casa cu sindrila de lemn. Sindrila de lemn este folosita de sute de ani pentru a acoperi casele romanilor si nu numai. Bisericile din lemn, casele traditionale sunt acoperite cu sindrila.

sindrila de lemn

Nu exista nici un motiv pentru care nu ai reveni la traditional, mai ales ca solutia unui acopers din sindrila de lemn are o suma de avantaje, si pentru cei care locuiesc in casa, dar si pentru mediu.

Citeste si: 10 case eco

Sindrila de lemn se face din brad, de cele mai multe ori, dar si din alte esente, mai tari si mai rezistente. Ce avantaje aduce? In primul rand greutatea scazuta a sindrilei de lemn face constructia mai rezistenta, mai ales in zonele cu risc seismic crescut. Daca decizi sa-ti acoperi casa cu sindrila de lemn faci de la bun inceput o economie la tot ceea ce inseamna materialele de constructie pentru casa, pentru ca structura de rezistenta a casei nu mai trebuie fortificata, asa cum se intampla in cazul in care alegi alte materiale pentru acoperis, toate mult mai grele decat sindrila.

sindrila de lemnCiteste si: Mansarda urbana

Sindrila de lemn este un foarte bun izolator termic. In plus este naturala. Sindrila face fata tuturor conditiilor climaterice, fiind practica si la mare, si la munte, si la sat, si la oras.

Sindrila este foarte flexibila, ca toate materialele naturale si nu are probleme legate de dilatarea la caldura si contractia la temperatura scazuta.

Simpla tratare cu sisteme de protectie a lemnului face sindrila de lemn foarte rezistenta la apa. Tratamentul nu este absolut necesar, depinzand de forma acoperisului. Daca panta acoperisului este mare, apa si zapada se scurg natural.

Daca acoperisul are o panta mai mica este necesara tratarea lemnului pentru un plus de rezistenta, dar si asa alunecarea naturala a apei, zapezilor si ghetii este foarte buna.

In plus, un alt avantaj este acela ca in cazul in care apar stricaciuni reparatiile sunt foarte simplu de facut.

Citeste si: Casa taraneasca din Gorj

Sindrila de lemn, solutie eco

Sindrila de lemn reprezinta o solutie care evaluata in prin prisma raportului pret, calitate, durabilitate si estetica este varianta optima pentru casele din mediul rural si, implicit, pentru casele de vacanta.

In ceea ce priveste pretul acesta variaza de la 1 leu placa de sindrila de lemn de brad si ajunge pana la 3 lei placile din lemn de cedru. O placa de sindrila are 42 centimetri lungime, 8 centimetri latime si 1,5 centimetri grasime. Pentru a acoperi un metru patrat de acoperis sunt necesare circa 43 de bucati de sindrila.

Sursa foto: mesterimaramureseni.ro;  ozeneu.com; podlaskie.

Distribuie articolul pe: