Bunătăți din gradină. 3 rețete savuroase

Bunătăți din gradină. 3 rețete savuroase

Fructele, legumele şi plantele aromate din propria grădină pot fi transformate ca prin minune într-o mulţime de reţete răcoroase, numai bune de savurat. Simple, rapide şi delicioase, devin răsplata binemeritată a unui an întreg de trudă.

Sucuri din legume 1

Îţi poţi prepara un suc de legume răcoros şi hrănitor din orice legumă, fiecare având beneficiile sale. Dacă nu îţi place gustul, îl poţi schimba foarte uşor, adăugând un măr sau o portocală. Iată trei reţete.

Citeste si: Ce nu stiai despre vinete

Dimineaţa, porţia de energie: 3 morcovi, o ţelină mică, un cartof, o lămâie mică. Pentru un gust mai bun se adaugă o feliuţă de ghimbir şi o portocală.

La prânz, aport de vitamine: o jumătate de sfeclă mică, o jumătate de ridiche neagră mică, 1 sfert de varză albă, 2 morcovi. Poate fi îmbunătăţit cu un măr sau două.

Seara, la cină: 4 ardei graşi, 200 g spanac, un castravete mare, un lujer de ţelină, o ceapă verde.

Cuburile de gheaţă vor avea un aspect mai festiv dacă in loc de apă foloseşti suc de fructe sau dacă prinziin ele fructe mici: zmeură, fragi, mure, cireşe, boabe de coacăze, agrişe etc. Tot din suc de fructe sau din lapte poţi prepara rapid ingheţată pe băţ. Toarnă lichidul in pahare inguste sau in cutii mici de iaurt, ţine la congelator pană ingheaţă, fi xează băţul pentru ingheţată, apoi bagă din nou la congelator. Cand e semiingheţată poţi adăuga fructe sau bucăţele de ciocolată.

Spumă de fructe 2

Ingrediente: 1 cană mare cu fructe de pădure, dar şi caise sau piersici coapte, aceeaşi cantitate de zahăr, 2 albuşuri, zeama de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare: pune fructele într-un bol şi ţine-le o jumătate de oră acoperite cu puţin zahăr (fructele mari trebuie tăiate mărunt). Bate albuşurile spumă, adăugând treptat restul de zahăr. Când s-au bătut bine, adaugă treptat fructele şi zeama de lămâie şi continuă să baţi crema până se întăreşte. Apoi toarn-o în pahare şi pune-o la rece.

Citeste si: Salatele verii

Sfaturi: desertul poate fi decorat cu fructe întregi, cu frişcă şi cu frunze de mentă. De asemenea, în loc de pahare poţi folosi câte o jumătate de pepene galben mic.

3

Iaurt condimentat

Ingrediente: 250 g iaurt gras, o linguriţă de mentă şi oregano tocate mărunt, o jumătate de castravete mic, un praf de sare.

Mod de preparare: într-un bol mic se amestecă iaurtul cu menta, oregano şi castravetele dat prin răzătoarea mare. Se sărează după gust.

Citeste si: Hrana, direct din grădină

Sfaturi: pentru o savoare intensă, menta şi oregano trebuie să fie proaspete. Dacă nu te deranjează aroma, poţi adăuga o jumătate de căţel de usturoi pisat, iar dacă îţi doreşti o gustare mai lichidă, o poţi îndoi cu lapte. La final, decorează cu feliuţe de castravete şi mentă tocată.

Producție: Sabina Ușurelu

Foto: Shutterstock

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: