Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare

Am stat stramb si am gandit drept, cum spune o vorba romaneasca, si am ajuns la concluzia ca cea mai eficienta solutie de casa individuala este o varianta care sa mearga pe ideea propusa in proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare. De ce am ajuns la aceasta concluzie? Iata argumentele mele:

Proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare (3)

♦ In primul rand solutia propusa in proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare este cea mai eficienta in raportul pret/spatiu. O casa cu 3 dormitoare, living, baie (chiar doua), cateva anexe si bucatarie (cel mai bune deschisa spre living) inseamna o suprafata locuibila de circa 100-120 mp.

Citeste si: Proiecte de case de caramida

♦ Valoarea unui metru patrat locuibil variaza de la 250 euro, la 350 euro, in functie de finisaje, materiale si de suprafata totala a locuintei. Valoarea unui metru patrat creste cu cat suprafata totala este mai mare. Plus ca la o casa cu etaj, cu aceeasi suprafata locuibila, valoarea metrului patrat construit creste cu circa 50-60 de euro. Un motiv puternic ca sa mergi pe proiecte de casa fara etaj.

Citeste si: Proiectul de arhitectura. Care este pretul corect

♦ In varianta de proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare nu este nevoie ca toate cele 3 dormitoare sa fie la fel de mari. Unul ceva mai spatios si doua mici sunt combinatia perfecta. In plus pot reamenaja spatiul usor pentru ca peretele dintre dormitoarele mici poate fi daramat usor.

♦ Aceste proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare lasa loc pentru un living generos, iar dormitoarele se „aseaza” armonios. O astfel de amenajare permite delimitari clare. Cum spuneam domitoarele „mici” pot avea 12-14 mp, ceea ce nu este deloc putin, iar al treilea domitor, dormitorul matrimonial poate avea pana la 18 mp.

♦ Aici se mai poate adauga faptul ca intr-o astfel de casa peretii interiori nu trebuie sa fie toti din materiale foarte rezistente. Compartimentarea se poate face cu BCS sau caramida, ceea ce imi lasa posibilitatea ca in timp sa schimb structura interioara a camerelor fara prea multa bataie de cap.

♦ O casa fara etaj inseamna o fundatie putin costisitoare. Decat sa bag bani in fundatie mai bine fac o camera in plus, nu? Mai mult o casa fara etaj nu are nevoie de fundatie foarte adanca, pentru ca acest gen de casa sunt stabile tocmai prin amprenta mare pe care o au la sol.

Citeste si: Proiecte de case duplex

♦ O suprafata locuibila de 100-120 de mp permite unui arhitect sa se joace dupa voia inimii lui (dar si a mea) cu spatiul interior, iar compartimentarea interioara pe care o permit, in general, aceste proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare are foarte multe variante.

♦ Solutia permisa de aceste proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare face posibil ca toate camerele sa fie decomandate, asa ca fiecare din cele 3 dormitoare o sa aiba intimitatea de care au nevoie.

Te-am convins ca solutia propusa de proiecte de case fara etaj cu 3 dormitoare este cea mai buna sau nu?

Sursa foto/planuri: case parter

Distribuie articolul pe: