Nisa in perete. Cateva idei

Nisa in perete. Cateva idei

Nisa in perete este unul din elementele de decor pe care trebuie sa le iei in calcul in casa. Daca o ai pur si simplu, merita sa o pui in valoare, daca nu, o poti face. Nisa in perete este un element practic, foarte decorativ si ajuta la economisirea spatiului, pentru ca pot fi atat elemente de decor, dar si spatii de depozitare.

nisa in perete (4)Daca dublezi pretele, intr-o camera mare sau daca ai posibilitatea de a face adancituri in peretii grosi, nisa in perete schimba complet imaginea incaperii, iar atmosfera unei camere se transforma radical.

nisa in perete (2)Pentru a fi practica o nisa in perete trebuie sa aiba o adancime minima de 15 centimetri. Se mai pot realiza cu ajutorul structurilor metalice sau din lemn cu perete fals din gips carton. Decorarea lor se face in functie de stilul sau utilitatea camerei. pentru a le scoate in evidenta le poti lumina sau le poti vopsi intr-o culoare contrastanta, in armonie cu restul incaperii. In baie si bucatarie, o nisa in perete poate sa ramana in decorul general al camerei, pentru ca o sa iasa in evidenta prin functionalitatea ei si prin obiectele care sunt amplasate acolo.

Citeste si: Totul despre stickere pentru pereti

Intr-un living poti decora nisele cu o baza de lemn, sau le poti folosi ca biblioteca in perete. Pentru a folosi la maxim spatiul utilizat pentru nise, rafturile pe care le amplasati acolo trebuie sa fie dispuse ca inaltime, in raport cu marimea obiectelor cu care veti decora spatiul, castigand astfel si mai mult spatiu pentru depozitare.

nisa in perete (5)Citeste si: Trucuri utile si sfaturi pentru pereti

Intr-un dormitor, o nisa plasata langa pat poate avea rol decorativ sau practic, iar nisa in perete in camera copiilor se poate folosi ca si dulapior pentru haine sau pe post de depozit de jucarii.

Citeste si: Polite si rafturi pe peretii din camera de zi

Combina culoarea in care este vopsita nisa cu cea a covorului si vei avea un efect vizual deosebit.  De regula, nisele se vopsesc in culori mai inchise sau mai puternice decat peretii din jur, pentru contrast.

Sursa: houzz.com

Distribuie articolul pe: