Peperomia, cea mai adaptabila planta de apartament

Peperomia, cea mai adaptabila planta de apartament

Despre Peperomia se poate spune ca este cea mai adaptabila planta de apartament. Are un aspect foarte decorativ si se simte bine aproape in orice fel de mediu, daca are cateva conditii minimale respectate. Peperomia a devenit in ultimi ani o planta extrem de populara aducand o pata de culoare in casa sau in birouri, tocmai datorita gradului mare de adaptabilitate pe care il are. Cert este ca Peperomia este una din cele mai iubite dintre plantele tale.

Citeste si: Plante care rezista la frig

Peperomia exista in aproape 1.000 specii, este o planta tropicala. Peperomia in varianta de apartament cea mai populara are aspect de tufa, cu tulpina scurta imbracata cu frune, verzi sau rosiatice, in forma de inima. Mai in gluma, mai in serios planta cu frunze rosii este un dar excelent petru Ziua Indragostitilor.

Citeste si: Bambusul de apartament

Planta are o capacitate extraordinara de a se adapta la conditii diferite de lumina. Un avantaj este faptul ca nu agreeaza razele directe ale soarelui, asa ca o poti tine pe birou sau in locurile mai putin luminate din casa. Singurul lucru care o deranjeaza cu adevarat este excesul de umiditate. Pentru a preintampina neplacerile cauzate de excesul de umiditate, solul trebuie lasat sa se usuce intre udari. Este singurul moft pe care il are Peperomia. daca este udata in exces funzele se ingalbenesc, pentru ca radacinile acestei plante nu mai pot absorbi oxigen. O alta mica pretenitie pe care o are plante este aceea de a avea un sol aerat si afanat. Peperomia este programata la temeperaturile de confort din casa, ideal fiind intervalul intre 20 si 30 de grade Celsius.

Citeste si: Campanula, planta cu clopotei

Peperomia se poate replanta in alt ghiveci numai primavara si numai daca recipientul vechi devine neincapator. Alege un ghiveci care sa nu depaseasca cu mult dimensiunile celui precedent, pentru ca un container prea mare retine apa si conduce la putrezirea radacinilor.

Sursa: wikipedia.org

Distribuie articolul pe: