Miere şi cătină pentru creşterea imunităţii

Miere şi cătină pentru creşterea imunităţii

Mariana Pojenaru, Bucureşti
Dragă redacţie,

Vă trimit câteva sfaturi pentru a beneficia de toate binefacerile naturii.

1. La maceratul de cătină cu miere nu zdrobiţi bobiţele fructului, ci doar turnaţi mierea peste ele, într-un borcan de sticlă. Ori de cât ori vă amintiţi (1-2 ori/zi), întoarceţi borcanul închis, de câteva ori, până se uniformizează compoziţia. Astfel, boaba fructului lucrează şi emană proprietăţile sale treptat, fără să se spargă membrana fină. Numai aşa mierea şi cătina au efectul scontat: antiaterosclerotic, antiviral, imunostimulator, vitaminizant etc.

2. Dacă foile de varză zdrobite (cu un lemn sau o sticlă) se pun pe locul dureros, în caz de entorsă, luxaţie, rană, dureri reumatice, osteoarticulare, deasupra lor este bine să înfăşuraţi şi un şal de lână. Efectul antiinflamator şi calmant este mai puternic.

3. Lâna este cel mai bun remediu iarna şi vara. Un ciorap de lână tricotat, care acoperă piciorul (fără să-l strângă), iarna este termoizolant, în sensul conservării căldurii tegumentului, iar vara îl protejează de caniculă, fără să declanşeze mecanismul neplăcut de transpira ie, împiedicând formarea anumitor fungi de picior.

4. Uleiul călduţ de măsline, pus în cataplasme pe gât, decolteu, ten, tâmple, înlocuieşte colagenul tenurilor ce suferă stres major, surmenaj, poluare, privarea de somn, tutun, alcool, cafea, lipsa hidratării. Multă sănătate!

Distribuie articolul pe: