Sfaturi pentru amenajarea biroului de acasa

Sfaturi pentru amenajarea biroului de acasa

amenajare birou

Lucratul de acasă este un lucru comun în zilele noastre şi majoritatea oamenilor ar vrea să se bucure de şansa de a lucra când vor şi unde vor. Înafară de beneficii ca economisirea benzinei , banilor şi timpului, lucratul de acasă presupune un mediu încărcat cu mai puţin stres, o atmosferă calmă şi productivă.

Însă, câteodată este greu de hotărât cum ai putea să-ţi decorezi biroul de acasă astfel încât să-ţi placă.

Dacă vrei sfaturi pentru amenajarea biroului de acasă citeşte mai jos şi învaţă cum poţi încorpora comfortul şi profesionalismul în decorul tău.

1. Amplasarea biroului

Dacă trăieşti într-un apartament cu o singură cameră, atunci pregătirea unei alte camere pentru birou este imposibilă. Dar atunci când lucrezi de acasă este esenţial să ai un spaţiu de lucru comfortabil. Tocmai din acest motiv alege un colţ al camerei şi transformă-l în cel mai productiv spaţiu al casei tale. De fapt, orice spaţiu liber poate fi transformat în spaţiul tău de lucru. Analizează încă o dată aranjamentul spaţiului tău de lucru, şi încearcă să-l faci mai funcţional şi practic.

Citeste si: 6 idei pentru a transforma un spatiu mic intr-unul chic

2. Alege materiale naturale

De ce atât de important? Datorită faptului că sunt mai rezistente, mai plăcute la atingere şi de o calitate mai bună. S-ar putea să sune demodat într-o eră a plasticului şi a materialelor sintetice, dar materialele naturale sunt clasice şi mereu la modă. Nu neglija lemnul, materialul natural şi sticla atunci când alegi piesele de mobilier necesare pentru amenajarea biroului.

3. Sistemul de iluminat

Este perfect dacă biroul tău se află lângă o fereastră. Dar dacă nu este, ai un motiv în plus pentru care trebuie să cauţi un sistem de iluminat de calitate. Un spaţiu de lucru iluminat cum trebuie poate spori productivitatea şi inspiraţia. Pentru un efect mai bun, pune în cameră surse de lumină diferite, precum un candelabru, lămpi de masă şi lămpi de podea.

Citeste si: Cele mai economice becuri

4. Detalii importante

Când spaţiu tău este limitat, orice detaliu este important. Încearcă să reduci numărul pieselor de mobilier, rezumandu-te la un birou încorporat, un pat şi diferite suporturi în perete.
Nu-ţi neglija pereţii. Ei pot funcţiona perfect pe post de spaţiu în care poţi monta rafturi, poţi agăţa lucruri, poţi pune postere şi tot felul de alte lucruri. Poţi investi într-un birou făcut la comandă.
Nu doar că se va potrivi în apartamentul tău, dar va exprima bun-gust şi personalitate.amenajare birou

5.Puterea plantelor

Plantele de casă sunt ajutoare versatile! Toată lumea ştie că plantele purifică aerul, reduc stresul şi ne stimulează creierul pentru a lucra mai bine. Dar plantele sunt cele care fac din locuinţa ta o casă adevărată , şi dacă biroul şi pervazul tău sunt goale, îţi recomand să te gândeşti să nu uiţi de plante atunci când te ocupi de amenajarea biroului tău. Câteva vaze vor însufleţi spaţiul de lucru, în mod sigur.

Citeste si: Amenajarea casei cu ajutorul plantelor 

6. Pereţii

Pozele, notiţele, clamele de prins ziarele în perete şi tablele sunt toate accesorii funcţionale în biroul tău, care îţi însufleţesc biroul şi îţi prezintă ambiţiile şi dorinţele în imagini. Pereţii pot fi plini de citate motivaţionale şi sfaturi, poze şi alte nimicuri. Te ajută să-ţi măreşti productivitatea şi concentrarea asupra lucrului pe care-l ai de făcut. Mai mult de atât, te ajută să- ţi aminteşti de toate întâlnirile, afacerile importante şi alte lucruri. Crează-ţi propria tablă de lucru inspiraţională.

7. Alege culorile deschise: povestea culorilor

Dacă vrei să găseşti diversitate în spaţiul tău, adăugarea unor culori este o idee bună. Caută să obţii un aranjament clasic al mobilierului, dar adaugă nişte culori pentru a-i oferi spaţiului tău caracteristici specifice. Cu siguranţă culorile reci şi revigorante te vor face să lucrezi mai repede. Lucruri deschise, precum un vas decorativ galben, rafturi turquoise şi tipare îndrăzneţe sunt lucruri distractive la care să te uiţi din când în când. Nu uita să complimentezi culorile deschise cu ajutorul unui vas decorativ de culoare neutră sau folosind culori din paleta alb-negru. Tapetul cu modele cu flori sau covoarele cum imprimeuri cu animale îţi vor aduce un strop de culoare în casă.

Citeste si: Culoare pentru fiecare camera 

8. Nu te complica

Luând în considerare ce ţi-am spus mai sus, îţi voi mai spune şi că biroul tău n-ar trebui să fie prea aglomerat. Pentru cei ce iubesc un stil raţional şi rezonabil, un stil ergonimic şi minimalist este cea mai bună alegere. Exprimă clasă şi stil, nu este deloc pretenţios din punct de vedere al materialelor şi este plăcut la vedere. Linii bine definite, culorile mohorâte şi modelele simple sunt semnele unui stil decorativ minimalist. Mulţi designeri susţin filozofiile şi trendurile care afirmă că mai puţin este mai mult, deci dacă vrei să ai un birou modern, nu te complica!

Cu un astfel de birou, nici nu vei fi supărată că munceşti! În orice caz, amenajarea biroului de acasă în aşa fel încât să fie comfortabil presupune o sarcină posibil de realizat, indiferent de dimensiunea spaţiului.

Dacă ai alte sfaturi pentru amenajarea biroului de acasă , atunci împărtăşeşte-le cu noi la rubrica comentarii.

 

Sursa: en.amerikanki.com

Sursa foto: Iriana Shiyan, Africa Studio  – Fotolia.com

Distribuie articolul pe: