www.pixabay.com Dragi cititori, continuăm articolul început aici. Eficiente sunt curele cu infuzie combinată, preparată astfel: se lasă la macerat 3-4 linguri de coada-şoricelului mărunţită în 500 ml apă, vreme de 8-10 ore, după care se filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în încă 500 ml apă, timp de cinci minute, după care se lasă la răcit şi se filtrează. Apoi se amestecă cele două extracte, rezultând infuzia combinată. Efectuarea unui tratament cu infuzie combinată, câte o jumătate de litru pe zi, în cure de 30 de zile, are efecte extraordinare în tratarea dischineziei biliare, creşterea imunităţii, prevenind instalarea răcelilor, gripei, dar şi a altor tipuri de infecţii. Şi sucul din planta proaspăt culeasă este benefic. Într-un vas se pun 50 g plantă spălată şi 50 ml apă de izvor, după care se omogenizează prin mixare, iar amestecul rezultat se stoarce prin tifon. Se iau 50 ml pe zi din acest suc, pentru tratarea afecţiunilor hepato-biliare, a celor intestinale şi lipsa poftei de mâncare. Extern, sucul se foloseşte sub formă de comprese aplicate pe locul afectat, pentru tratarea bătăturilor, a arsurilor uşoare, precum şi pentru a favoriza cicatrizarea rapidă a rănilor. Infuzia combinată ajută la prevenirea răcelilor, gripei şi a altor infecţii. Vă doresc tuturor multă sănătate! Distribuie articolul pe: