Cele mai comune greseli cand faci curatenie

Cele mai comune greseli cand faci curatenie

| | Otilia Ignat
Distribuie articolul pe:

A face curățenie în casă este ca și cum ai face o declarație de dragoste celui drag. Faci curățenie în casă, îți arăți dragostea pentru casa ta. Și tocmai din dragoste se întâmplă cele mai mari erori, așa că iată care sunt cele mai comune greșeli când faci curățenie și cum le poți evita.

cele mai comune greșeli când faci curățenie

Apa este inamicul podelelor de lemn și al parchetului. Dacă folosești apă (chiar și cu soluții speciale pentru lemn) află că faci una cele mai comune greșeli când faci curățenie. Cea mai bună cale este să pui soluții speciale pentru lemn într-o stică cu pulverizator și să ștergi podelele din lemn sau parchetul bucățică cu bucățică, sau folosind un mop curat și uscat.

Citeste si: Cum scapi de praful din casa

Soluțiile pentru curățat mobila sunt bune, dar excesul este dăunător. Toată lumea are tendința de a folsi în exces soluțiile pentru curățat mobila, dar comiți una din cele mai comune greșeli când faci curățenie. E drept că fac mobila să strălucească și miros frumos, dar sunt pline de chimicale și, în timp, îmbâcsesc lemnul și deteriorează lacul pieselor de mobilier. Aceste soluții trebuie folosite puțin și rar, și trebuie aplicate mereu pe cârpa de curățat și niciodată direct pe mobilă. Cel mai bine mobila se curăță cu o cârpă foarte ușor umezită și cu o soluție preparată dintr-un amestec format dintr-o parte ulei de floarea soarelui, două părți apă distilată și o parte oțet de vin alb sau roșu (pentru mobila închisă la culoare). Agită soluția foarte bine, pulverizează pe cârpă și șterge mobila.

Citeste si: Curata cu lamaie. 15 solutii ecologice si practice

Nu freca locurile cu pete! Este una din cele mai comune greșeli când faci curățenie. Frecarea locului pătat face ca substanța să pătrundă mai adânc în fibre. Cea mai bună soluție este să umezești abundent locul pătat cu o soluție de apă, bicarbonat și oțet. Curățarea locului se face tamponând pata, și niciodată frecând! Există pete care ies foarte bine, dacă uzi bine locul și tamponezi repetat cu un prosop curat și uscat.

Ferestrele se curăța cel mai bine când este nor și răcoare. Există ideea că ferestrele se curăță atunci când soarele strălucește ca să vezi bine ceea ce faci. Dar, soare face ca soluția folosită pentru a curăța geamurile să se evapore repede, înainte să apuci să o ștergi, așa că vor rămâne urme, pete și stropi. Într-o zi noroasă, pe răcoare geamurile tale vor fi mult mai curate!

Citeste si: Utilizari uluitoare si utile pentru votca in casa

Nu folosiți niciodată spray-uri cu alcool pentru a curăța electronice, cum ar fi televizor, telefoane mobile, sau ecrane LCD. Aceste soluții pot produce pagube mari. Ideală este o cârpă din microfibră sau hârtia folosita la filtrul de cafea. Folosește pentru electronice o soluție făcută din părți egale de oțet alb și apă distilată. Pulverizează soluția pe cârpă apoi șterge. Niciodată soluțiile pentru curățat nu se pulverizează direct pe suprafața de curățat, aceasta fiind una din cele mai comune greșeli când faci curățenie!

Citeste si: Utilizari neasteptate pentru uleiul de masline in casa

Nu combina haotic produsele de curățat! Pot rezulta vapori toxici sau poți produce reacții chimice periculoase. Soluțiile pentru curățenie sunt de regulă diluate și au concentrații mici de produși activi, dar chiar și așa riscul există.

Citeste si: Solutii de curatat neconventionale si practice

Nu freca plăcile de faianță cu soluții abrazive. Printre cele mai comune greșeli când faci curățenie este să freci cada și chiuveta cu cârpe sau soluții aspre, abrazive. Par curate și strălucitoare după acest tratament, dar materialul din care sunt făcute are foarte mult de suferit. Soluțiile abrazive vor îndepărta murdăria persistentă, dar vor ataca și finisajele protectoare. O cârpă moale și un detergent lichid sunt cele mai bune alegeri.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Distribuie articolul pe: