Pete de culoare în arșița verii

Pete de culoare în arșița verii

Pete de culoare în grădină: alege plante rezistente la caniculă, care îţi împodobesc toată vara colţul verde cu strălucirea şi aroma lor. Vezi cum le poţi combina!

Pete de culoare pline de fluturi multicolori

Foloseşte varietăţile mari de cârciumărese ca plante de fundal, în borduri, brazde sau plantate în masă în grădinile rustice. Varietăţile pitice merg foarte bine în rocării sau în containere. Cârciumăresele sunt excelente şi ca flori tăiate. Opăreşte cozile florilor şi schimbă apa la două zile, iar cârciumăresele vor rezista mult timp şi în aranjamentele florale din vaze.

Citeşte şi Fructe exotice din grădina ta

Pete de culoare ce înfloresc abundent întreaga vară

Pete de culoare în arșița verii

Datorită lungii perioade de înflorire, flutureii (Coreopsis) merg foarte bine ca flori de umplutură sau în borduri. Pentru contraste interesante le poţi planta alături de flori albastre sau indigo, cum ar fi cele de Baptisia australis, Delphinium sau lavandă.

Pete de culoare pentru straturi perfecte

Plantează salvia decorativă în brazde alături de flox, cineraria sau crăiţe. Are abilitatea de a împrospăta culoarile pastelate care au tendinţa de a păli în soarele direct. Merge la fel de bine și în ghivece şi jardiniere, alături de muşcate şi petunii.

Citeşte şi Fructe tradiționale – soiuri noi

Pete de culoare în rocării

Alege dintre sute de varietăţi de verbină cu flori în nuanţe de alb, galben, oranj, lila, albastru şi violet. Verbina poate fi folosită în grădină pentru a acoperi pământul dintre arbuştii decorativi sau de-a lungul potecilor. Merge foarte bine şi în rocării, plantată sub formă de moviliţe, pe ziduri ca plantă curgătoare sau în ghivece suspendate.

Pete de culoare în arșița verii

Pete de culoare aromate

Inflorescențele compacte şi plate ale cozii şoricelului se potrivesc în borduri alături de flori cu formă conică, precum astilbele. Merg la fel de bine plantate și în masive sau ca fundal, alături de sânzienele de grădină, de veronica sau de rudbeckia.

Citeşte şi Spânzul de grădină – sfaturi utile

Articol publicat în revista Casa şi grădina
Text: Patricia Uşurelu
Foto: © studio2013; tsach  – Fotolia.com
Distribuie articolul pe: