Casa de 100 de metri pătrați, soluția ideală

Casa de 100 de metri pătrați, soluția ideală

Statisticile arată că cele mai căutate locuințe individuale sunt în jurul a 100 de metri pătrați spațiu locuibil. Și nu-i delor întâmplător. Casa de 100 de metri pătrați pare să fie formulă ideală în ceea ce privește raportul între prețul construcției (detaliul esențial, pentru cei mai mulți dintre noi) și confortul adus de o suprafeta locuibila de dimensiuni rezonabile.

Casa de 100 de metri pătrați

Citeste si: Avantajele caselor pe un singur nivel

Casa de 100 de metri pătrați intră în categoria caselor mici și de regulă variază între o suprafața locuibilă de la 80 la 120 de metri pătrați, ceea ce este considerat un spațiu ideal pentru o familie formată din trei-patru persoane, în condițiile în care avantajele acestor case de 100 de metri pătrați sunt evidente.

Principalele avantaje pentru proiecte de case de 100 de metri pătrați

Cheltuielile pentru ridicarea unei astfel de case sunt mult mai mici. În limite mai mult decât rezonabile rămân și cheltuielile de întreținere, în condițiile în care costurile de întreținere pentru o locuința individuală cresc exponențial raportat la mărimea acesteia.

O casă trebuie întreținută nu doar la interior ci și la exterior, acoperișul trebuie curățat, reparat, pereții întreținuți și așa mai departe. Toate aceste se traduc prin costuri care pot să fie substanțiale pentru o casă mare comparativ cu cele care au la bază proiecte de 100 de metri pătrați.

Un al avantaj demn de luat în seamă este cel legat de costurile pentru încălzirea unei locuințe pe bază unui astfel de proiect. În plus, impozitul pentru o casă mică este și el, mult mai mic.

Citește și: Aproape tot ce conteaza despre proiectele de casa

Case de 100 de metri pătrați poate să fie extrem de confortabilă și practică, atâta vreme cât sunt proiectate corect și în raport cu nevoile reale ale familiei. În acest contex mai trebuie menționat un avantaj cert pe care îl au locuinetele individuale construite pe proiecte de 100 de metri pătrați: durată de execuție redusă la jumătate.

O locuința individuală impune existența unui teren, iar în cazul unei case de 100 de metri pătrați, amprenta la sol redusă împușca doi iepuri dintr-un foc. Este nevoie de o suprafața mică de teren, iar o parte din acesta poate fi rezervat unui necesar și binevenit spațiu verde.

Citeste si: Casa mica de la tara. De la vise la realitate

Există proiecte de case de 100 de metri pătrați care pot fi organizate pe două planuri, soluția fiind una foarte bună mai ales în cazul terenurilor mici. Costurile rămân și pentru aceste proiecte în limite reduse.

O altă categorie de argumente solide care pledează în favoarea acestor case de 100 de metri pătrați este faptul că aceste locuinete individuale pot fi ridicate din cele mai diferite materiale de construcție, iar dimensiunile reduse ale caselor permit fundații mici, fără că această să aducă prejudicii rezistenței.

Structură de rezistentă a acestor case este la fel de solidă indiferent de tipul de material de construcție folosit. Le poți ridica din cărămidă, panouri prefabricate din lemn, dar și din beton sau materiale neconvenționale. Toate aceste case sunt perfecte chiar dacă sunt construite din lemn.

Ce este esențial pentru aceste case este organizarea și compartimentarea, care făcută inteligent poate compensa eventualul dezavantaj al lipsei de spațiu. Indiferent ce dezavantaje ai găsi acestor proiecte de case, acestea sunt compensate de preț și de bucuria imensă de a avea, o casă pe pământ și o bucată de teren pe lângă.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Distribuie articolul pe: