Vila cu aer boem

Vila cu aer boem

Vila cu aer boem – Dincolo de atuurile pe care oricine le dorește pentru locuința sa, printre care acela de a fi un spațiu cald și primitor, gazdele noastre au vrut să se simtă aici într-adevăr acasă. În vila cu aer boem se observă influențele călătoriilor.

vila-eleganta

Anvergura acestui proiect a reprezentat o provocare pentru echipa de designeri de la La Maison. Celor 250 mp ai vilei trebuia să li se confere o alură homey în doar 12 luni. O perioadă destul de scurtă, dacă luăm în considerare faptul că proiectul a fost preluat de la faza deA „roșu“. Însă totul a decurs ca la carte, tocmai pentru că fiecare etapă a lucrărilor de ambientare a fost coordonată de unul dintre designerii de la La Maison.
„Proprietarii au văzut de-a lungul anilor diverse lucrări realizate de noi, care au fost prezentate în paginile revistei Casa lux. Astfel, s-au familiarizat cu stilul nostru și, în urma relatărilor din articole, au căpătat încredere în maniera noastră de lucru. Acestea au fost motivele pentru care s-au decis să ne încredințeze nouă misiunea de a transforma un vis în realitate, de a contura un cămin în adevăratul sens al cuvântului“, ne-a mărturisit designerul Martine Claessens.

zona-de-zi-sic

Locurile exotice și-au pus amprenta asupra ambientului

detalii-rafinate

Chiar dacă aveau preferințe stilistice comune cu cele ale designerilor, gazdele noastre au avut curajul unor opțiuni mai puțin așteptate, în sensul că au vrut ca ambientul să fie elegant și relaxant, dar ici-colo să se regăsescă elemente care să le amintească de călătoriile în Anglia, China etc. Având aceste idei de bază, designerii au făcut câteva asocieri inspirate între destinația unor încăperi și anumite zone geografice. Astfel, biroului i-au fost atribuite elemente decorative, forme și culori întâlnite în interioarele în stil britanic, în timp ce baia matrimonială atrage atenția prin detaliile ce te duc cu gândul la ca-me-rele chinezești. Prezențele insolite, din zone și perioade atât de îndepărtate, au avut un efect spectaculos asupra ambientului. Acesta emană eleganță și un aer boem, care te cuceresc pe loc.

bucatarie-frantuzeasca

Zonele de zi au o energie pozitivă, ce reiese în principal din cromatica adoptată. Nuanțele molcome capătă un plus de candoare datorită texturilor patinate ori moi. Decorul nu este însă unul formal, supus uzanțelor stilistice. Accentele de culoare și cele grafice îi imprimă o cadență vivantă, cu care se poate rezona ușor. Confortul este astfel asigurat, așteptările vizuale sunt îndeplinite, rezultatul fiind exact ceea ce și-au dorit proprietari.

 

dormitor-rosu

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

 

 

Distribuie articolul pe: