Vilă cu motive marine

Vilă cu motive marine

Aflată într-o zonă superbă, cu deschidere la un 
lac întins, această vilă cu motive marine a căpătat înfățișarea rafinată de azi într-o perioadă relativ scurtă, de doi ani. 
Profesionalismul designerilor și claritatea ideilor proprietarilor au fost esențiale în reușita proiectului.

living-deschis

Premizele unei colaborări de succes

colt-frumos

Am așteptat cu nerăbdare ca această locuință să fie amenajată. Știam de amplitudinea proiectului de la designerii Masha Verhoogt și Tania Cărăruș, care îmi spuneau cu luni în urmă că sunt pe punctul de a finaliza un proiect foarte drag lor. Nu doar comunicarea perfectă pe care au avut-o cu beneficiarii, ci și timpul petrecut împreună cu ei pe șantier le-au făcut pe cele două să se implice atât de mult. Proprietarii și-au dorit o vilă cu motive marine, deoarece sunt îndrăgostiți de tot ce presupune prezența apei (sporturi nautice, peisaje subacvatice, călătorii pe mare etc.). Ideea propusă de ei a fost pentru Masha Verhoogt și Tania  Caruso o oportunitate deosebită de a pune în practică un concept de care erau atrase, dar pe care nu avuseseră ocazia să-l concretizeze până la această lucrare.

colt-hobby

O vilă cu motive marine – un vis devenit realitate

dining-luminos

„Locuim în București, însă mereu am visat la o casă cât mai aproape de apă, fie pe faleza mării, fie pe malul unui lac. Cu ceva ani în urmă, am decis să investim în visul nostru și să-l transformăm în realitate. Prin urmare, am cumpărat un teren de 2.500 mp, ce beneficiază de o poziționare extraordinară: se găsește pe malul unui lac, ce comunică direct cu Marea Neagră. Ce ne puteam dori mai mult? Bineînțeles, o casă construită în spiritul zonei și amenajată astfel încât să redea până în cel mai mic detaliu pasiunea noastră“, ne-a mărturisit proprietarul vilei.

colt-retro

Un proiect de amploare

arhitectura-noua

Pentru ridicarea construcției, proprietarii au colaborat cu arhitectul Petre Octavian și cu inginerul constructor Sevidan Șener, iar în momentul în care clădirea se afla la stadiul de roșu au decis să apeleze la un designer sau la o echipă de designeri, care să le înțeleagă năzuințele legate de căminul lor secundar. Prin niște prieteni au luat legătura cu Masha și cu Tania, care au fost designerii locuinței acestora. Astfel, le-a fost ușor să se edifice asupra calității lucrării lor și, deoarece le-a plăcut și stilul abordat de ele, s-au hotărât să încerce o colaborare cu cele două.
„Încă de la prima discuție cu designerii s-a creat o legătură aparte între noi. În primul rând, am apreciat că au acordat atenție nu doar detaliilor legate de casă, ci și celor privitoare la viața noastră, la felul nostru de a fi. Mai târziu, am aflat de la ele că este foarte important ca designerii să înțeleagă, dincolo de aparențele și de temerile beneficiarilor, cum sunt ei de fapt, tocmai pentru a putea crea acel mic univers, numit cămin, în care ei să se simtă mai bine decât oriunde“, ne-a mărturisit proprietara casei.

Pașii parcurși către succes

dormitor-echilibrat

Astfel, în urmă cu doi ani a început frumoasa poveste a unei amenajări cu final fericit, de care beneficiarii și designerii sunt extrem de mulțumiți. „Ca în orice proiect, au existat și mici impedimente. Noi ne-am fi dorit ca vila să aibă ferestre și mai mari sau ca stâlpii de rezistență, atât de necesari, din cauza deschiderilor ample de pe fiecare nivel, să fie mai puțini vizibili. De aceea, am pornit prin a ajusta anumite elemente arhitectonice la ideea proiectului nostru, astfel încât designul de interior și arhitectura clădirii să fie într-o armonie desăvârșită“, ne-au explicat cei doi designeri. Cromatica aleasă, atât pentru finisaje, cât și pentru mobilier, este una naturală, cremul fiind preponderent, nu doar pentru că este culoarea preferată a proprietarei, ci și pentru că duce cu gândul la nisipul plajelor însorite. Au fost folosite materiale care prin textură și culoare au subliniat aerul natural, pe care designerii doreau foarte mult să-l imprime aici. Motivele marine nu au venit numai din paleta cromatică folosită, ci și din detaliile grafice. Astfel, la parterul vilei au fost folosite două tipuri de tapet: unul cu imprimeuri reprezentate de ambarcațiuni, iar altul în dungi, pe diverse variațiuni de albastru. În contextul creat, au fost aduse piese de mobilier cu un design elegant, realizate din materiale nobile. Notele comune ale finisajelor și mobilierului sunt deopotrivă prețiozitatea și gama cromatică relaxantă. Încântați de această vilă cu motive maribe , ne-am propus să-i mai vizităm pe proprietari, cu gândul de a le fotografia întinsa grădină, ce promitea să fie cel puțin la fel de frumoasă precum casa, când va înverzi.

living-marin

Această vilă cu motive marine a făcut subicetul unui articol amplu din revista Casa Lux nr.1/2012.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

 

Distribuie articolul pe: