Trucurile de baza pentru amenajarea apartamentelor mici, de bloc

Trucurile de baza pentru amenajarea apartamentelor mici, de bloc

Amenajarea apartamentelor mici, de bloc este o artă și o știință. Câteva reguli de bază pot face un apartament de bloc să devină o casă primitoare, dacă nu spațioasă, atunci cu certitudine confortabilă și plăcută.

Trucurile de bază pentru amenajarea apartamentelor mici, de bloc, nu-ți elimină intervenția personală în ceea ce privește amenajarea, ba chiar din contră, te îndeamnă să ai imaginație și să îndrăznești, dar îți oferă temelia pentru a nu sufoca apartamentul, pentru a deschide spațiul și al face fluid, astfel încât dimensiunile unui apartament să nu mai fie detaliul principal pe care îl percepi când intri în casă.

Zugrăvește pereții din toat apartemanetul în nuanțe deschise care au capacitatea de a reflectă lumina, fie ea naturală sau artificială. Nuanțele calde ale spectrului cromatic (roșu, portocaliu, galben) micșorează vizual spațiul, în timp ce nuanțele reci (albastru, verde, violet) dimpotrivă, îl măresc adaugandu-i profunzime. Alege o palete cromatică unitară și limitează-te la cel mult trei culori pentru vopsirea pereților, în toată casa. Este ideal daca holul, camera de zi și bucătăria apartamentelor mici vor fi colorate în aceiași nuanță.

amenajarea apartamentelor mici, de bloc

Alege o pardoseală cu aspect cât mai simplu și într-o culoare cât mai deschisă, pentru a mari vizual suprafața apartamentului. O dușumea albă, o pardoseală decorativă turnată din rășini epoxidice cu finisaj lucios, un parchet laminat în nuanțe deschise sau o gresie care imită dușumeaua din lemn natur reprezintă cele mai bune alegeri în placarea pardoselii unei locuințe de mici dimensiuni. Și iar, respecta regula continuității care este una din principalele trucuri pentru amenajarea apartamentelor mici, de bloc. Păstrează aceeași nunață pentru pardoseală, în toată casa (dar folosind materiale diferite, dacă este neapărat nevoie).

Orientează-te către modificarea pereților pentru un open space compus din mai multe zone de interes (living, bucătărie, dining, birou, hol). Delimitează zonele cu piese de mobilier adaptate fiecărei zone în parte.

Citește: Stilul boem, o abordare practica

amenajarea apartamentelor mici, de bloc

Alege mobila corect. O canapea mare va ocupa mai puțin spațiu decât două canapele mai mici, iar o bibliotecă voluminoasă este inutilă, când în realitate nu ai nevoie decât de câteva rafturi. Mergi pe verticală, alege mereu corpuri suple și înguste, alege carpete în locul covoarelor mari, perdele fără modele, albe, lungi și vaporoase și limiteaza-te la capitolul detalii de decor pentru că acestea încarcă vizual spațiul.

Multifuncțional! Așa trebuie să fie mobilierul în apartamentele și garsonierele mici. O măsuță de cafea poate avea și loc de taburet, iar o băncuță poate servi și drept spațiu de păstrare a unor obiecte personale, având prevăzută o ladă de depozitare ascunsă.

Citește și: Strictul necesar si doua camere de vis

Dublează spațiul de depozitare dintr-o bucătărie mică cu ajutorul rafturilor decorative de perete. Nu este nevoie să renunți la dulapurile existențe, pur și simplu montează sub dulapurile suspendate un raft, în care îți vei putea păstra condimentele, prosoapele de bucătărie, cărțile de bucate și alte lucruri mici și utile.

Citeste si: Ce inseamna simplitatea pentru decoratiunile interioare

Decorează baia în alb! Este un foarte bun truc pentru amenajarea apartamentelor mici, de bloc. Elimină toate detaliile inutile, folosește un dulap de depozitare și pune surse de lumină suplimentară care să facă din baia mică un loc strălucitor.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Distribuie articolul pe: