Zidarie pentru case pasive

Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger. Foto: Wienerberger

Zidarie pentru case pasive

| | admin
Distribuie articolul pe:

Zidarie pentru case pasive – Este timpul să faci un pas în viitor și să locuiești într-o clădire ecologică, cu un confort termic asigurat cu costuri minime. Specialiștii te vor ajuta să găsești poziția ideală la amplasare, configurația optimă și mai ales izolarea termică perfectă. La amenajarea unei case pasive ai nevoie de zidărie eficientă, de ferestre termoizolante cu indice redus de transfer termic și, eventual, de straturi termoizolante peste ziduri.

Citește și Case pasive.

Adăugând instalații ecologice de producere a energiei (solară, eoliană etc.), se poate ajunge la un standard de „casă zero energie“ sau chiar de „casă activă“ (cu surplus de energie). Dacă te întrebi cu ce soluții de zidărie să abordezi construirea unei case pasive, îți oferim câteva răspunsuri în exemplele următoare.

1.Casa viitorului va fi o casă care produce mai multă energie decât consumă. În această direcție, casa e4 din cărămidă de la Wienerberger este un exemplu real despre cum se poate amenaja o casă modernă, ecologică, eficientă energetic și cu cheltuieli reduse de întreținere.

case pasive
Casa e4 din cărămidă de la Wienerberger. Foto: Wienerberger

Citește și Zidarie eficienta (I).

2.Cofrajele termoizolante Marc, de la Arcon Amv, sunt primul pas spre amenajarea unei case cu consum redus de energie pentru întreținere. Cu aceste produse se pot construi clădiri cu consum de energie de cel mult 15 kWh/mp/an.
case pasive

Cofrajele termoizolante Marc, de la Arcon Amv. Foto: Arcon Amv

3.Pentru case eficiente energetic – blocurile YTONG A+ 50 cm permit realizarea unor pereți cu transfer termic minim, fără izolație suplimentară.

case pasive
Clădire realizată cu blocuri de zidărie YTONG A+ 50 cm. Foto: Xella Group

Citește și Detalii esentiale daca vrei sa-ti construiesti o casa.

Alege soluțiile optime pentru pereții unei case pasive, astfel încâ aceasta să consume în final o cantitate infimă de energie pentru întreținerea sa!
Articol preluat din revista Casa Lux nr. 9/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR.

 

Distribuie articolul pe: