Plante de interior care elimina toxinele din jur

Plante de interior care elimina toxinele din jur

Curăță și împrospătează aerul din cameră cu plante de interior!
Confortul vieții moderne implică atmosfera poluată. Cel mai eficient și plăcut mijloc de a lupta cu atmosfera poluată este să populezi încăperile cu plante de interior, cu unele recunoscute pentru eficiența cu care absorb substanțele nocive din aer.

plante de interior Anthurium
Foto: Flori Lixăndroiu

Un ghiveci cu Anthurium este bine-venit în bucătărie – nu numai pentru a înveseli cu florile lui frumoase atmosfera, ci și pentru a elimina amoniacul din ea. Gândește-te și la plantă și găsește-i un loc potrivit! Este o armă cu tăiș dublu, căci ingerată, provoacă intoxicații.  

Plante de interior – beneficii
Plantele de interior aduc numeroase beneficii. Ele nu doar îți înfrumusețează viața, ci și luptă, tăcut și modest, dar eficient, cu atmosfera poluată. Poți să ai casa foarte curată, dar nu ai cum să scapi de factorii nocivi din detergenți, lacuri, vopsele, uleiuri, materiale plastice, fibre sintetice, ca să nu mai vorbim de tutun sau de radiațiile electromagnetice ale aparaturii fără de care viața pare de neconceput… Oamenii de știință de la NASA, care au făcut experimente cu plante închise în camere unde se injectau diverse produse chimice, au constatat că acestea elimină în mod surprinzător gazele nocive din încăperi, acționând ca niște filtre. Însă nu toate plantele se comportă la fel, nici sub aspectul eficienței, nici în ceea ce privește substanța pe care o elimină prioritar. Omniprezenta formaldehidă, nocivă și iritantă, este eliminată cel mai bine de filodendron și de planta păianjen. Benzenul reprezintă o altă prezență frecventă, deși nedorită, în atmosfera din jurul nostru. Este acuzat pentru iritațiile pielii și ale ochilor; inhalat în cantități mari, poate provoca tulburări clinice serioase. Pe primele locuri în înlăturarea lui se situează plantele cu flori, precum margaretele, gerbera sau crizantemele.

Articol adaptat din revista Casa lux – februarie 2012

Autor: Flori Lixăndroiu

Citește și Calitatea aerului din casa ta poate fi îmbunătățită

 

Distribuie articolul pe: