Adu la viata biroul cel vechi

Adu la viata biroul cel vechi

birou

PASUL 1: Şlefuieşte biroul cu şmirgel – astfel vei obţine o suprafaţă uniformă şi vei descoperi eventualele imperfecţiuni.

PASUL 2: Acoperă cu chit de lemn zonele care prezintă zgârieturi; după uscare, poţi şlefui biroul.

PASUL 3: Acoperă toată suprafaţa biroului cu vopsea pe bază de ulei cu ajutorul unui rulou. Sertarele le vopseşti separat.

PASUL 4: Poziţionează autocolantele cu ajutorul unei rulete pentru a le aşeza simetric şi centrate în cazul sertarelor.

PASUL 5: Ai grijă să nu rămână aer sub autocolant. Cu ajutorul unei raclete poţi elimina eventualele bule de aer.

Citeste si: Apartament artistic decorat

Întinde folie de plastic pe jos pentru a evita murdărirea zonei de lucru. Şterge piesa de mobilier cu ajutorul unei lavete uscate pentru a îndepărta praful şi a descoperi zonele cu probleme ale biroului. Desfă cantul biroului, dacă acesta nu mai este bine lipit sau este umflat. Şlefuieşte cu şmirghel zonele cu zgârieturi sau imperfecţiuni ale lemnului. Verifică starea de fucţionare a sertarelor şi a rafturilor culisante dacă este cazul.

Dacă sunt şuruburi ieşite în afară, strânge-le mai bine cu o şurubelniţă pentru a ajunge la acelaşi nivel cu lemnul. Acoperă cu chit zonele cu zgârieturi şi, după ce se usucă chitul devenind alb, şlefuieşte biroul cu şmirghel până obţii o suprafaţă uniformă.

Citeste si: Biblioteca eleganta

Amestecă vopseaua în cutie până ce vei obţine o culoare şi textură omogene. Aplică primul strat de vopsea lucioasă albă pe bază de ulei cu ajutorul unui rulou din burete pe toată suprafaţa biroului, inclusiv sertarele, şi lasă-le să se usuce. După aproximativ 5 ore poţi atinge piesa de mobilier şi dacă nu se lipeşte înseamnă că s-a uscat şi că poţi aplica al doilea strat de vopsea. Acest strat îl vei aplica mai gros, pentru finisare. Aşteaptă până se va usca şi stratul final de vopsea, timp în care poţi să te gândeşti unde vor fi poziţionate modelele de grafică alese din autocolante. Poziţionează autocolantele cu ajutorul unei rulete numai după ce biroul este uscat, preferabil a doua zi.

Citeste si: Farmecul unui birou masculin

Mare grijă să nu rămână bule de aer; în cazul în care au rămas câteva, le poţi înţepa cu un ac sau cu un vârf de cutter şi vei scoate aerul afară apăsând cu racleta. Procurarea autocolantelor se face din magazinele de decoraţiuni de interior sau, dacă doreşti un model inedit, poţi să faci la comandă un design propriu la firmele de producţie publicitară. În final, personalizează-ţi zona de lucru cu obiectele dragi ţie. Extrasfat: panoul de polistiren este perfect pentru post it-urile de zi cu zi.

Materiale necesare

folie de plastic

foi de şmirghel cu granulaţie mare şi medie

lavetă uscată

chit pentru lemn

cuţit/cutter

vopsea lucioasă albă pe bază de ulei (2 cutii)

diluant

trafalet cu burete

şpaclu şi racletă

ruletă

autocolante cu folie de transfer

Text: Ioana Imecs
Foto: Bogdan Popescu
Distribuie articolul pe: