Case economice. Principiile de baza

Case economice. Principiile de baza

Dacă visezi să ai casa ta, dar nu ai bani mulți pentru o investiție serioasă, există o soluție: case economice. Când vine vorba despre case, ideea de case economice nu înseamnă rabat la calitate sau confort, ci o gestionare inteligentă a fondurilor și respectarea unor principii de bază. Totul contează când este vorba despre case economice, de la momentul începerii contrucției – primavara sau toamna, de la modul încare alegi proiectul și constructorii, până la strategia de construcție în sine. În ansamblu, vorbim despre case economice, adică depre case sănătoase și bine construite ale căror costul de construcție și de întreținere sunt la limită de jos.

Case economice

Care sunt caracteristicile și principiile de bază pentru case economice.

Se poate spune despre o casă că oferă avantajele unei case economice, dacă prețul total se învârte între 25.000 și 35.000 de euro, pentru suprafețe locuibile cuprinse între 80 și 150 de mp. Chiar dacă vorbim de case economice, la aceste prețuri se adaugă și costurile pentru teren și utilități. În ceea ce privește materialele de construcție acestea sunt din categoria celor ușoare, preferat fiind lemnul.

În general dacă vorbim despre proiecte de case economice, vorbim despre case de lemn. Avantajele lemnului explică de ce americanii își fac case din lemn. O casă de lemn intră în seria de proiecte de case economice și costă în medie cu circa 40-50% mai puțin decât o casă din cărămidă, BCA sau beton cu aceeași suprafața locuibila. În plus pentru o casă de lemn la cheie cheltuielile pentru încălzire sunt cu circa 30-40 % mai mici decât în cazul construcțiilor executate din materiale clasice, ceea ce reprezintă un avantaj esențial, pe termen lung.

De cele mai multe ori dacă este să ne orientăm către case economice acestea sunt de regulă case fără etaj, mai ieftine decât cele cu etaj. Dacă organizezi casă pe un singur plan faci dintr-un foc economie la fundație și la cheltuielile pentru structură de rezistentă a pereților. Diferență de investiție poate să meargă până la 40-50% pentru o amprenta la sol de 100 de mp. În plus trebuie luat în calcul și fapul că dacă vorbim despre proiecte de case economice, acestea trebuie să rămână la un nivel al cheltuielilor mici și după finalizarea construcției, iar o casă economică, este o casă pentru care este nevoie de cheltuieli mici de întreținere după finalizare construcției.

Dacă ești interesat de ideea proiecte de case economice trebuie să adăugăm că piață imobiliară este în continuă mișcare, dar tendința este aceea de a-i avantaja pe care care construiesc în regie proprie. Astfel o casă economică la cheie (cu o suprafața locuibila care merge între 80 și 100 de mp), începe de la 25.000 de euro, fără teren.

Mai trebuie făcută o precizare, pentru că pledoaria pentru case economice să fie completă. O casă economică nu înseamnă rabat la calitate sau aspect. Ba chiar din contra!

Sursa foto: pixabay.com/

Distribuie articolul pe: