Dormitor mic si o amenajare inspirata

Dormitor mic si o amenajare inspirata

Ai un dormitor mic? Foarte mic? Atunci amenajeaz-l ca pe un dormitor mic fără ca dimensiunea camerei să fie criteriul principal. Soluția cea mai practică pentru amenajarea unui dormitor unde spațiul este o problemă este aceea de a face o listă cu elementele esențiale unui dormitor. Care este piesa de mobilier care definește camera? Patul. Atunci limitează-te la acesta și nimic mai mult.

Dormitor mic si o amenajare inspirata

Un dormitor mic nu trebuie agloemrat. Nu înghesui în această cameră toate piesele necesare în mod tradițional, ci limitează-te la ceea ce este absolut necesar, adaugă culoare și elemente personale și atât. O cameră mică, poate să fie funcțională cu strictul necesar, iar o cameră mică aerisită este o cameră placută și confortabilă.

Amenajarea unei camere poate fi completată prin detalii care nu ocupă spațiu, prin culoare și ambianța generală pe care elementele din cameră realizează.

Concret, iată problema. Avem un domitor mic, chiar foarte mic. pentru ca lucurile să fie și mai complicate poziția ferestrei și a ușii sunt foarte neinspirat așezate, iar lațimea camerei este foarte mică. Fereastra este așezată pe peretele opus ușii, pe latura mică. aperent este o cameră nefuncțională. Lărgirea camerei era imposibilă, iar destinația ei, obligatorie. Acesta trebuia să fie un domitor matrimonial. Mai corect spus ”matrionial”, pentru că dimensiunea era foarte inadecvată.

Cum am rezolvat problema? Am tapetat camera cu un tapet prețios din mătase. Am izolat foarte bine fereastră și am decorat camera cu o bordură la îmbinarea pereților cu tavanul. Am adăugat ca sursă de lumină centrală un lampadar de cristal opulent, mare, strălucitor pentru a da personalitate și stil camerei. Bordura de la îmbinarea pereților am folosit-o pentru a ascunde galeria care susținea draperiile și perdeaua. Am ales o perdea din mătase grea și o draperie densă, mată.

Pentru a da strălucire camerei am inversat ordinea. Draperia a fost așezată prima, iar perdeaua în interior, pentru a da camerei eleganță și un plus de opulență, dar și pentru a îmbrăca camera, care din cauza dimensiunilor foarte mici a fost mobilată cu minimum necesar. Draperia pusă în primul plan oferea camerei intimitate și întuneric chiar și în zilele foarte luminoase.

Unica piesă de mobilier a fost patul, așezat în dreptul ferestrei, pentru că pe latura lungă a camerei nu încăpea, din cauza îngustimii camerei. Spațiul de acces pe stânga și dreaptea patului a fost suficient, pentru două noptiere.

Tăblia patului a fost comandată special și este din piele capitonată. Aceeași culoare a fost aleasă pentru covorul pufos, foarte gros, care completa și decorul și oferea un plus de confort camerei. Pe peretele opus ferestrei, perete pe care se afla ușa a fost așezată o consolă, pentru câteva obiecte de toaletă și câteva elemente decorative. O oglindă mare ovală pe perete opus ferestrei, cu o rama de bronz au completat decorul și au dat camerei aerul de dormitor matrimonial. Decorul a mai tolerat două taburete, și un port-mantou pentru haine.

Sifonierul a fost amenajat într-o debara care se află exact în fașa ușii dormitorului, asftel că a fost rezolvată și problema depozitării hainelor. Ce părere ai? Noi credem că nu există niciodată o cameră prea mică, pentru că mereu un spațiu poate răspunde nevoilor celor care o folosesc atâta vreme cât există idei de amenajare practice.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Distribuie articolul pe: