Bucataria urbana

Bucataria urbana

bucataria-urbana

Bucataria urbana – Şi-au  făcut singuri casa cu ajutorul a câtorva meşteri, iar bucătăria au mobilat-o şi finisat-o ei doi, cu mânile lor şi conform propriilor idei. Rezultatul este spectaculos!

Inedit este faptul că, înainte de reamenajare, mobilierul era din beton turnat. Proprietarii sunt designeri de interior, iar ei au descoperit că-şi pot face după propriile schiţe un astfel de mobilier. Dar spaţiul bucătăriei era destul de sărăcăcios. Ne mai având bani s-au gândit să-ţi învesealească bucătăria într-un mod creativ. Au început cu finisarea peretelui, respectiv cu un mozaic făcut din bucăţi de oglindă şi continuat cu un tapet deosebit. Mozaicul cumpărat din showroom a fost folosit pentru îmbrăcarea structuriid e beton a mobilierului, iar o perdea veselă a transformat atmosfera.

Citeste si: Trei bucatarii romanesti si povestile lor

Alya Bakutayan și Daniel Tufiș, cei doi designeri de la Valedecor, și-au construit singuri casa în care locuiesc în prezent. Locuința lor este un spațiu deschis, un loc unde își primesc clienții, dar și prietenii. Bucătăria lor? Practică, în primul rând, nu ocupă mult spațiu și se încadrează perfect în designul general al casei.

Bucataria urbana – Primul pas în construcția bucătăriei a fost turnarea blatului și a cuvei, din beton, la fața locului. Uscarea acestora durat aproape o săptămână, iar apoi au tratat și șlefuit produsul final cu soluții de impermeabilizare. Cu materialele luate de la Hornbach, costul s-a ridicat până în acest moment la 440 lei.

Citeste si: Solutii de amenajare pentru o bucatarie mica

După doi ani, însă, au intervenit schimbările care au transformat această bucătărie într-un spațiu cu adevărat creativ. Au placat blatul cu mozaic vitroceramic (pentru 2mp au plătit 240 lei, tot de la Hornbach). L-au ales vitroceramic pentru că este rezistent la diferențe de temperatură, acizi sau șocuri, nu se zgârie și își păstrează strălucirea.

Dacă recurgi la aceeași soluție, folosește adezivi de lipire și chituri de rosturi speciale pentru mozaic. În prelungirea blatului de lucru au construit zona de luat masa, din lemn masiv pe care l-au lăcuit cu un lac incolor. Piciorul blatului de lemn l-au vopsit cu vopsea ce are efect de tablă de scris (o găsești la Bricostore).

Citeste si: Idei creative pentru o bucatarie practica

 

Au ales electrocasnice încorporate sub blatul de lucru. Plita vitroceramică cu inducție este ascunsă într-un sertar – economie de spațiu, dar și efect estetic, deh. Rafturile de sub blatul de beton sunt mascate cu uși din sticlă sablată luate de la IKEA.

Cum au obținut acest decor

  • Partea de jos a peretelui a fost placată cu mozaic din oglindă tăiată chiar de cei doi.
  • Deasupra au adăugat două rafturi suspendate din sticlă sablată. Le găsești la IKEA și costă aproximativ 50 lei.
  • Tapetul a fost luat din Paris și este special pentru bucătării. La noi găsești online pe: silverdecor.ro, tapetcenter.ro, kc-deco.ro, proges.ro.
  • Accesorii colorate găsești la Bamboo, Bonsai Deco, Zara Home sau Mobexpert.
  • Vrei consultanţă din partea celor doi? Intră pe www.valdecor.ro
Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: www.valdecor.ro
Distribuie articolul pe: