Livingul ca spatiu pentru relaxare

Livingul ca spatiu pentru relaxare

| | Elena
Distribuie articolul pe:

living

Livingul ca spatiu pentru relaxare Vă invit să vedem împreună care sunt cele mai noi soluţii pentru living în această toamnă, dar şi cum vă puteţi transforma o cameră banală într-una practică, unde vă veţi putea relaxa şi veţi petrece timpul liber deopotrivă.

Livingul este camere centrală a casei, locul unde își dă întâlnire întreaga familie și care trebuie să răspundă mai multor nevoi. De aceea, ne-am gândit să îți dăm câteva sfaturi care să te ajute să ai un living practic și unde să petreci cât mai mult timp alături de cei dragi.

Citeste si: O casa plina cu carti

Așa am invitat-o pe Elena Miron, home designer la kika România, să îți prezinte sfaturile ei legate de aceste aspecte. „Livingul este spațiul în care ne relaxăm după job, ne odihnim în weekend, este zona de socializare alături de familie și de prieteni. De aceea, trebuie să ne reflecte personalitatea, să fie în același timp confortabil, primitor și spațios”, spune ea.

Citeste si: 20 de idei fabuloase pentru camera de zi

Nu îți încărca livingul cu mobilier mult, masiv sau închis la culoare. Este important să faci alegerile potrivite din prima, să știi ce vrei și mai ales să apelezi la sfaturile unui specialist care te poate ajuta să vizualizezi exact cum va arăta viitorul tău living.

living1

Iată ce mai spune în continuare Elena Miron: „Este important să nu îl încărcămcu mobilier, astfel încât cea mai bună opțiune o reprezintă corpurile multifuncționale, ca de exemplu canapeaua extensibilă, polițele cu rol de depozitare a cărților sau a altor obiecte decorative sau practice”. Așadar, alege mobilier cu dublă funcție, care se poate transforma, dar care se poate și transporta ușor – poți astfel apela la varianta roților care te vor ajuta să muți piesele de mobilier mai ușor prin casă, după nevoile tale.

Citeste si: Detalii care pot schimba complet o camera

Livingul ca spatiu pentru relaxare Alte piese care îți pot asigura spațiu în plus pentru depozitare: „Măsuța de cafea, de asemenea, poate avea un spațiu de depozitare sau sertare pentru reviste sau alte accesorii. În locul fotoliilor ne putem orienta către tabureți, pentru că ocupă mult mai puțin loc în living, iar comoda pentru TV poate avea, la rândul ei, spațiu de depozitare sau sertare. Astfel, vom păstra ordinea în cameră și, în plus, vom găsi oricând lucrurile de care avem nevoie”.

Covoarele, draperiile și perdelele, pledurile sunt elemente care întregesc amenajarea unui living practic. Așa cum spune designerul Elena Miron, nu uitați de materialele textile, dar, la fel ca și în cazul mobilierului, nu trebuie să abuzați de ele dacă vă doriți un spațiu aerisit, pe care să îl curățați foarte ușor.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: PR, firmele mentionate
Distribuie articolul pe: