Cinci reguli de aur cand cumperi o canapea noua

Cinci reguli de aur cand cumperi o canapea noua

Canapeaua este piesa de rezistență din camera de zi. Cameră de zi fara canapea nu se poate, motiv pentru care dacă ești în cautarea unei canapele noi, aceste cinci reguli de aur sunt foarte importante și te vor ajuta să faci cea mai bună alegere.

luggage-930765_960_720

1. Încearcă temeinic înainte de a cumpăra. Canapeaua nu este doar una din piesele esențiale din camera de zi, dar este și una din piesele cele mai folosite. Canapeaua medie are o adâncime pentru un loc de cel puțin 60 centimetri, pentru a fi cu adevărat confortabilă. Contează foarte mult și înălțimea acesteia, care ideal trebuie să fie undeva în jurul a 45 – 50 de centimetri pentru a fi comodă. În aceste condiții canapeaua trebuie să fie compatibilă cu înălțimea celor din casă, pentru că cei din casă sunt cei care vor folosi cel mai mult canapeaua. Regula de aur spune că aceasta trebuie să fie confortabilă familiei! Testeaza canapeaua, stai pe ea în toate pozițiile, ține cont de calitatea pernelor și probează canapeaua cu și fără perne. În plus, dacă este o canapea extensibilă verifică de mai multe ori cum se întinde și cum se strânge și cât este de comodă când o folosești în varianta extinsă.

2. Investește in calitate. Cadul pe care este construită canapeaua este esențial. Cumpără doar o canapea care are garanție și cadru metalic, pentru că acestea asigură durabilitatea piesei de mobilier. Calitatea cadrului este mai importantă decât culoarea și materialele de finisaj, care, la o adică, pot fi acoperite sau îmbunătățite printr-o husă. Evită modelele care au PAL sau lemn îmbinat pentru că acestea sunt cele care au durata de viață cea mai mică.

decor-699175_960_720

3. Verifica perne. Pernele unei canapele sunt cele care realizează impresia artistică, iar materialul folosit pentru umplere este esențial. Perne umplute cu pene sunt foarte comode și confortabile dar au mult de suferit la aspectul estetic, în timp ce spuma sau fibrele sunt confortabile și-și păstrează forma multă vreme. Combinația ideala este cea a pernelor pentru spate umplute cu pene și perne pentru șezut umplute cu spumă sau fibre.

4. Tesătura. Aici contează în egală măsură culoarea și calitatea fibrelor din care este realizată țesătură pentru canapele. Fie că mergi pe o culoare îndrăzneață sau pe un model neutru tapiseria din material textil are un impact enorm asupra camerei, așa ca alege cu grijă aceste detalii. Dacă canapeaua este pentru o casă nouă, alege canapeaua înaintea altor detalii din cameră (culoarea pereților sau a podelelor), iar dacă canapeaua vine într-un spațiu deja amenajat ține cont de detaliile care deja există. Ține cont și de faptul că tesăturile din materialele naturale suportă greu lumina și se pot decolora, în timp ce o țesătură sintetică își păstrează culoarea mult timp. Țesătura contează și dacă ai animale de companie. Dacă canapeaua vine și cu huse cu atât mai bine, ai un argument în plus pentru a o alege.

5. Dimensiunea. Este detaliul foarte important, iar detaliile exacte și dimensiunile maxime pe care poate avea canapeaua sunt amănunte esențiale. Nu uita să verifici dimensiunile ușilor și scărilor pe unde trebuie dusă canapeaua, pentru că din magazin canapeaua trebuie să ajungă acasă, întreagă. Varianta cu demontarea nu este o soluție pentru că ceea ce vei avea în casă este diferit de ceea ce ai văzut și probat în magazin, montarea-demontarea putând deteriora canapeaua. Poți demonta brațele, picioarele, dar atât! Există canapele modulare care pot rezolva problema transportului și accesul în camera în care vrei să instalezi canapeaua.

  • Ce spune canapeaua ta despre tine

Acestea sunt cele cinci reguli de aur când cumperi o canapea. Dacă le vei respecta vei face mereu cea mai bună alegere!

Sursa foto: pixabay.com

Distribuie articolul pe: