Renovarea casei. Care sunt lucrurile de care ai nevoie și cât costă

Renovarea casei. Care sunt lucrurile de care ai nevoie și cât costă

Perioada aceasta din an este cea mai prielnică pentru renovarea casei şi pentru a aduce câteva îmbunătăţiri locuinţei tale. Schimbarea finisajelor şi reamenajarea locuinţei este o operaţiune complexă, însă dacă te organizezi de la bun început şi dacă te documentezi temeinic înainte, vei vedea că este mai simplu decât a părut inițial.

renovare

Iată de ce anume ai nevoie pentru a-ţi renova casa:

Schimbarea parchetului

Parchetul este opţiunea celor mai mulţi dintre noi atunci când vine vorba despre pardoselile din dormitoare şi living.  Asta înseamnă că în cea mai mare parte din casă va fi folosit parchetul, deci şi alegerea lui trebui cântărită cu atenţie.

Cea mai populară opţiune în acest sens este parchetul laminat, deoarece presupune costuri mici, după cum o demonstrează și prețurile de pe acest site. Este uşor de montat și întreţinut, iar pe piață există modele variate în mai multe nuanțe. În funcţie de suprafaţa apartamentului, parchetul pentru întreaga locuinţă te poate costa undeva la 1.000 de lei. Această sumă ar fi necesară pentru a cumpăra parchet laminat pentru 70 de metri pătrați.

Bineînţeles, costul depinde şi de calitatea şi grosimea lui. Montarea parchetului laminat nu are nevoie de materiale adiționale, însă va mai trebui să achiziționezi și plinte pentru el.

Înlocuirea gresiei şi a faianţei

În baie și bucătărie, cei mai mulți dintre noi aleg gresie și faianță. In cazul montării lor lucrurile se complică puțin și implică mai multe materiale de construcție. Dacă în cazul parchetului este suficientă achiziționarea plăcilor și a plintelor, la gresie și faianță trebuie luate în calcul și gletul, adezivul, chitul pentru rosturi și distanțierii.

Achiziționarea gresiei și a faianței și a materialelor suplimentare pentru montarea lor te-ar putea costa undeva între 1.200 și 1.500 de lei. Costurile se schimbă în funcție de ce materiale alegi și de suprafața pe care plănuiești să montezi plăcile ceramice.

Unele persoane aleg sa monteze noile plăci peste cele vechi din motive economice. Trebuie să știi că niciun specialist nu recomandă această metodă, indiferent de adezivul folosit. Îndepărtarea plăcilor vechi este un pas esențial și nu trebuie sub nicio formă sărit.

Zugrăvitul în întreaga casă

Și această etapă este una complicată dacă este făcută ca la carte. Se începe prin îndepărtarea stratului vechi de material. Este o etapă anevoioasă, care implică mult praf și care necesită mult timp, însă este și una esențială pentru a obține rezultatul dorit.

După acest prim pas urmează aplicarea gletului, materialul folosit pentru îndreptarea pereților. Abia după aceea se efectuează vopsirea propriu-zisă a pereților. Cel mai folosit material în ultima vreme este vopseaua lavabilă, care are și un preț prietenos și se întreține foarte ușor, deoarece petele se pot îndepărta prin simpla ștergere a lor cu o lavetă îmbibată cu apă.

Costurile pentru zugrăvirea întregii locuințe depind foarte mult de materialele pe care le alegi. O altă variantă, care implică cheltueili mai mici și timp de lucru mai scurt este aplicarea de tapet. Totul depinde de gusturi și de bugetul alocat reamenajării.

În final, trebuie să ştii că timpul de lucru şi rezultatul depind foarte mult de echipa cu care lucrezi. Investește mai mult timp în găsirea unei echipe de meseriaşi pe care să te poţi baza. Cei mai mulţi dintre noi merg pe mâna recomandărilor de la prieteni. O soluţie la îndemână este și angajarea unei firme care să se ocupe de renovare, care îţi va oferi şi o perioadă de garanţie pentru lucrări. Dacă optezi pentru lucrul cu o firma specializată în astfel de servicii preţul va fi mai ridicat, însă vei avea siguranţă că ai parte de un rezultat că la carte.

 

Sursa foto: Shutterstock

Distribuie articolul pe: