Rolul esențial al bioactivatorilor in exploatarea foselor septice

Rolul esențial al bioactivatorilor in exploatarea foselor septice

Bioactivatorii au în compoziţia lor microorganisme precum bacteriile nepatogene şi enzime alimentare ca lipazele, proteazele, amilazele sau celulazele. Bioactivatorii sunt produse 100% naturale cu rol în descompunerea materiei organice.

Enzimele se ocupă de descompunerea materiei organice, iar bacteriile au rol în digerarea conţinutului fosei septice.

Tot ceea ce se afla în fosa septică precum grăsimile, resturile alimentare, fecalele, hârtia igienică, dar şi alte lucruri, sunt transformate de către bacterii în dioxid de carbon, azot atomsferic şi apă. Apa rezultată în urma acestui proces este pur ecologică.

Există mai multe întrebuinţări ale bioactivatorilor, ei fiind utilizaţi atât pentru curăţarea, cât şi pentru mentenanţa instalaţiilor. Se vor putea curăţa fosele septice, haznalele, mini-stațiile de epurare, separatoarele de hidrocarburi şi de grăsimi, dar şi bazinele de colectare a apei de ploaie. Bioactivatorii sunt folosiţi cu succes în desfundarea instalaţiilor, eliminarea mirosurilor neplăcute şi a depunerilor pe instalaţii.

Folosirea unor bioactivatori fose septice este importantă pentru că, spre deosebire de alte produse, aceştia oferă numeroase avantaje. Ei vor ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute, la descompunerea depunerilor de pe instalaţia sanitară, dar şi la prelungirea duratei de viaţă a instalaţiei. De asemenea, vor reduce până la eliminare, golirile mecanice, crescând randamentul staţiei de epurare, reducând posibilitatea de înfundare a instalaţiei. Folosirea acestor enzime şi bacterii mai este importantă pentru că procesul va fi unul ecologic, iar poluarea va fi redusă.

Este foarte importantă folosirea materialelor eco-sustenabile şi naturale în situaţia în care deţineţi o fosă septică. Dacă se măreşte cantitatea de apă menajeră provenită din gospodărie, atunci acest lucru va duce la mărirea implicită a cantităţii de grosier şi la vidanjări mai dese ale fosei septice. Particulele solide sunt mărunţite de bioactivatori, ei ajutând fosa septică ecologică să funcţioneze atât eficient, cât şi corect.

Pentru că bioactivatorii din fosa septică să nu aibă probleme, nu trebuie să aruncaţi substanţele chimice în vasul de toaletă. O cale simplă de a evita folosirea substanţelor chimice este de a opta pentru substanţe naturale. Puteţi folosi în gospodărie spre exemplu detergent bio.

Este importantă prevenirea problemelor, de aceea mentenanţa fosei septice trebuie să fie un aspect important de avut în vedere. Mentenanţa fosei septice va preveni înfundarea acesteia şi va asigura funcţionarea cât mai bună a ei. Efectuând o mentenanță periodica, fosele septice ecologice vor rezista mai mult, iar pe termen lung se vor putea economisi mai mulţi bani.

Costul unei firme de instalaţii sau a unui instalator nu este atât de mare. Dacă evitaţi chemarea unui profesionist, în timp, problemele cu fosa voastră septica se vor înrăutăţi.

Atunci când chiar va fi nevoie de un instalator, veţi ajunge să plătiţi mai mulţi bani pentru că acesta să vă rezolve problema cu care vă confruntaţi. Costul unei constatări şi a unei intervenţii este mai mic dacă chemaţi din timp un specialist pentru a vă verifica starea fosei voastre septice. Pe lângă faptul că va trebui să vidanjaţi fosa, va mai fi nevoie şi de eventuale servicii de reparare a acesteia.

Cele mai frecvente defecţiuni ale fosei septice apar în câmpul său de drenaj şi nu efectiv în fosa. Fosa are un singur rol şi anume de a fi un rezervor cu rol în sedimentarea particulelor solide. De asemenea, ea se mai foloseşte şi pentru drenarea în sol a apei folosite în casă. Nivelul mare de particule grosiere poate fi reglat chemând vidanja. Ţevile înfundate sau sparte pot fi identificate atunci când se desfăşoară procesul de vidanjare. Când câmpul de drenaj a fost săturat, problemele nu vor fi rezolvate doar vidanjând.

Bioactivatorii sunt foarte utili în aceste situaţii, ei prevenind viitoarele daune care ar putea apărea. Fosele septice ecologice au o durată de viaţă de 50 de ani, pe de altă parte, celelalte nu au o durată de viaţă mai mare de 20 – 30 de ani.

Citeste si:

Sursa Agentia Digital Work Force
Sursa foto: https://pixabay.com

Distribuie articolul pe: