Papila Papila este un loc care care se concentrează pe mâncare gătită corect, delicioasă, și are un interior impresionant lucrat cu mare atenție. Maria și Gabriel își doresc să fie “un etalon pentru tinerii care vor să facă lucrurile altfel”. Cei mai buni prieteni ai Mariei Burachu și ai lui Gabriel Herdean, inițiatorii acestui loc cu aer de sufragerie modernă, s-au implicat atunci când a venit vorba despre amenajarea Papila Kitchen, noul loc din oraș unde să-ți dai întălnire cu pritenii și familia. Astfel, atmosfera caldă a fost orchestrată de Oblic Studio (echipa Ștefan Prigorean și Iulia Cîrcei), iar conceptul de culoare și materialitate de Chroma Trends. Mobilierul din metal a fost produs de Ioan Moldovan, cel din lemn de Zwart (Ștefan Vasile), vesela din porțelan modelată de Studio Mud (Roxana Bâra), branding și identitate vizuală semnate de echipa Those Awesome Guys, Rareș Cinteza de la Gummy Cat și Ioana Șopov. “Designul urmărește o linie minimalistă sustinuță de layout-ul curat al mobilării, decorațiile puține și formele primare utilizate. Împletitura de ratan, oglinda antichizată, desenul lemnului, textura pereților îmbogățesc atmosfera lăsând impresia unei atingeri delicate a timpului”, spune Iulia Cîrcei. Meniul, gândit și implementat de Chef Vasile Nicolae, este inspirat din diferite bucătării ale lumii și se schimbă sezonier în funcție de apariția și dispariția legumelor momentului. www.facebook.com/papila.kitchen Corto Maltese Corto Maltese Corto Maltese este un restaurant mediteranean, cu o selecție de preparate lejere și atrăgătoare (clasicele meze – tzatziki, crema de brânza picantă, calamarii prăjiți în crustă de susan sau specialitățile din brânză feta, macedonească -, precum și feluri de mâncare bazate pe carne de miel, vită de Uruguay, de Bucovina, fructe de mare și pește) puse în contextul unei amenajări interioare absolut spectaculoase. Amenajarea a fost realizată de designerul Raul Șerban. Culorile vii, proaspete, merg perfect cu meniul creat de Chef Gabriel Dina. “Când am creat meniul, am pornit de la experiența pe care dorim să o oferim oaspeților noștri. Premisa era că ne propunem să creăm un loc primitor, convivial, care să apropie oamenii și să îi facă să se simtă ca acasă, așa că am conceput o serie de preparate perfecte pentru a fi combinate și împărțite, cum sunt acele tapas, specific grecești, în care fiecare ingredient aduce un plus de savoare și aromă preparatului final.”, declară Chef Gabriel Dina, cel care coordonează bucătăria localului. www.facebook.com/RestaurantCortoMaltese Pe lângă meze, la Corto Maltese vei găsi și o o selecție de pizza, concepută de către Ludovic Bicchierai, câștigător, în anul 2016, al campionatul mondial dedicat faimosului preparat. Corto Maltese este un restaurant mediteranean, cu o selecție de preparate lejere și atrăgătoare (clasicele meze – tzatziki, crema de brânza picantă, calamarii prăjiți în crustă de susan sau specialitățile din brânză feta, macedonească -, precum și feluri de mâncare bazate pe carne de miel, vită de Uruguay, de Bucovina, fructe de mare și pește) puse în contextul unei amenajări interioare absolut spectaculoase. Amenajarea care a presupus refacerea interioarului, decorarea acestui și investirea în echipamente a fost realizată de designerul Raul Șerban. Culorile vii, proaspete, merg perfect cu meniul creat de Chef Daniel Dina. “Când am creat meniul, am pornit de la experiența pe care dorim să o oferim oaspeților noștri. Premisa era că ne propunem să creăm un loc primitor, convivial, care să apropie oamenii și să îi facă să se simtă ca acasă, așa că am conceput o serie de preparate perfecte pentru a fi combinate și împărțite, cum sunt acele tapas, specific grecești, în care fiecare ingredient aduce un plus de savoare și aromă preparatului final.”, declară Chef Gabriel Dina, cel care coordonează bucătăria localului. www.facebook.com/RestaurantCortoMaltese Pe lângă meze, la Corto Maltese vei găsi și o o selecție de pizza, concepută de către Ludovic Bicchierai, câștigător, în anul 2016, al campionatul mondial dedicat faimosului preparat. DOR În luna mai a anului 2018, chiar la intrarea în localitatea Tohanu Nou, se deschidea restaurantul DOR. Un local atipic pentru zonă, cu un interior eclectic, dominat de un copac imens în mijlocul sălii principale. “Cu mult timp în urmă și poate și în prezent, după ce terminau munca pe câmp, oamenii se puneau la umbra unui copac pentru a mânca și copacul nostru este pentru același lucru”, spune Dorin Olteanul, cel care a inițiat acest restaurant. Locul funcționează după propriile reguli: aici intră doar cei care caută o anumită experiență, iar tânărul Chef Bogdan Cozma are toată libertatea să își pună amprenta pe meniu. “Ne-am dorit un interior eclectic, cu elemente tradiționale și moderne. De designul interior s-a ocupat George Orzan. Ne place să spunem că aici găsiți fain living”, mai spune Dorin. Dorin Olteanu, alături de Chef Bogdan Cozma. www.facebook.com/DOR Distribuie articolul pe: