Cum să construiești o piscină exterioară în 5 pași simpli

Cum să construiești o piscină exterioară în 5 pași simpli

| | Alina Neamțu
Distribuie articolul pe:

O casă cu o curte și o grădină frumoasă reprezintă un vis pentru numeroase persoane, iar accesoriul deco perfect este reprezentat de o piscină care să completeze perfect micul tău colț de rai. Pe lângă confortul și posibilitățile de recreere pe care o piscină le oferă membrilor familiei tale, nu este de neglijat nici impactul excelent pe care aceasta îl va avea asupra oaspeților tăi.

Totuși, decizia de a construi o piscină nu este una ușor de luat, având în vedere acțiunile pe care le implică. Dacă urmezi un plan bine pus la punct, vei alege o piscină potrivită nevoilor tale. Iată cinci pași pe care trebuie să îi ai în vedere pentru a lua deciziile corecte.

Alegerea piscinei potrivite

Un prim tip de piscină pe care îl poți construi este piscina naturală, specifică grădinilor și curților private. Aceasta nu respectă o structură drastică, ci este menită să asigure armonia florei și a faunei, fiind excluse tratamentele clasice de purificare a apei.

Curățarea lichidului se face prin intermediul unor instrumente de purificare instalate în faza de construcție. Scopul acestei variante este acela de a-ți oferi o variantă de piscină cu un aspect cât mai natural, fără forme riguroase și unghiuri exacte.

Totuși, trebuie să fii atent să acorzi atenție modului în care cureți și alimentezi piscina cu apă, pentru că există pericolul afectării pH-ului din interiorul bazinului, ceea ce poate influența negativ viața florei. Pereții piscinei se modelează într-un mod cât mai natural și ar trebui să fie din pământ, dacă acest lucru este posibil.

O altă variantă de piscină este cea îngropată, cu pereți de beton turnat sau torcetat, o soluție populară și care implică o operațiune de construire ceva mai riguroasă. Piscina cu pereți din beton implică montarea unei instalații de țevi, a pereților de susținere și a treptelor, a plasei de armare și punerea sub presiune a betonului. Tehnologia este utilizată mai ales în cazul piscinelor de mari dimensiuni, iar costul acestora este destul de ridicat.

Cea de-a treia variantă este reprezentată tot de o piscină îngropată, dar cu pereți de polistiren, o opțiune la fel de complexă precum cea din beton, dar care asigură o izolare termică superioară.

Celelalte opțiuni existente, care sunt și mai costisitoare, sunt reprezentate de piscina îngropată, confecționată din poliester sau fibre de sticlă și piscina îngropată cu pereți de oțel. Ambele variante sunt considerate soluții premium.

Tipul de piscină pe care îl alegi trebuie să țină cont de bugetul pe care îl ai la dispoziție, de spațiu și de preferințele tale în materie de formă. Poți alege produsele ideale pentru casa ta din categoria de piscine și accesorii de la HydroSpa.

Montarea instalațiilor de țevi și a echipamentelor aferente

După ce ai ales tipul piscinei pe care dorești să o ai în curte și ai obținut autorizațiile necesare construcției, următorul pas este cel al începerii efective a procesului de construire. O parte importantă a acestuia este reprezentată de montarea țevilor și a echipamentelor aferente. Acest pas trebuie să fie făcut de un instalator experimentat, întrucât acesta va monta țevi, sifoane de scurgere, sistemul de filtrare a apei și de alimentare.

Montarea pereților piscinei

Pereții piscinei sunt o componentă esențială. Montarea acestora trebuie să se facă cu grijă sporită, indiferent de tipul de piscină pentru care ai optat. Rolul pereților poate fi inclusiv unul de izolare termică, mai ales dacă ne referim la cei din poliester. Totodată, pereții trebuie să fie turnați în așa fel încât să respecte geometria piscinei. Dacă nu discutăm despre o piscină naturală, pereții trebuie să fie perfect paraleli pe verticală și pe orizontală.

Placarea exterioară a piscinei

Exteriorul piscinei trebuie să fie gândit în așa fel încât să contribuie cât mai mult la diminuarea posibilităților de alunecare. Astfel, marginea piscinei se plachează cu piatră naturală, dar se poate adăuga și un strat de pietriș, care să asigure o zonă tampon între sectorul verde și marginea piscinei.

Umplerea piscinei cu apă

După ce toate detaliile au fost puse la punct, ultimul pas pe care trebuie să îl faci este, firește, acela de a adăuga apă. Asigură-te că pereții și fundul piscinei sunt curate și montează o scară de acces, dacă este necesară, înainte de a porni procesul de umplere a piscinei.

Construirea unei piscine nu este un proces foarte dificil, dacă ai resursele financiare necesare la dispoziție, însă implicațiile tehnice fac necesară implicarea unor specialiști. Alege varianta preferată de piscină, cumpără materiale de calitate, iar rezultatul va fi, cu siguranță, unul pe gustul tău.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay

Distribuie articolul pe: