Apartament în culori de vacanță

Apartament în culori de vacanță

Ce zici de un apartament în care să te simți permanent ca în vacanță? Se poate, dacă alegi niște culori inspirate.

La achiziționare, apartamentul de 84 mp avea unele îmbunătățiri făcute de către dezvoltator: compartimentarea, pereții zugrăviți, parchetul, gresia și faianța. Mi-a plăcut că s-a optat pentru un parchet deschis la culoare, care, în acord cu albul pereților, dă o luminozitate plăcută încăperilor.

living elegant
Iulian Iacob

Practic, întreg apartamentul era precum o pânză albă pe care Adina Stama o avea la dispoziție pentru a începe o nouă lucrare. De aici încolo se citește talentul unui designer: dacă intuiește sau nu dorințele proprietarului, multe neexprimate. În acest context, foarte importante sunt comunicarea, intuiția și riscul. Nu există designeri care să nu își asume riscuri, pentru a da amenajării personalitate, o tușă aparte. Și din acest punct de vedere, Adina a riscat, a vrut ca apartamentul să îl reprezinte pe Mugur, să fie un spațiu în care acesta să se simtă cu adevărat acasă.

Cum a ales paleta cromatică

Apartamentul aflat într-un complex rezidențial de lângă Lacul Morii din București te introduce, încă de la intrare, într-o atmosferă de relaxare. Deși designul era în ton cu așteptările (a fost realizat de Adina Stama), fiecare locuință are o notă aparte dată de personalitatea proprietarului. Chiar dacă acesta nu știe să explice ceea ce își dorește, în final amprenta lui este definitorie. Stând de vorbă cu designerul, am încercat să găsesc detalii care țin de modul în care s-a decorat și dichisit spațiul. Paleta cromatică nu a fost greu de intuit. Majoritatea bărbaților, atunci când își amenajează locuința, optează ori pentru culori pale, naturale, ori pentru tonuri mai sobre, neutre sau reci. Adina le-a încercat pe toate. A ales nuanțe extrem de pale de galben pentru mobilier, care alternează cu zonele de alb și bej, peste care a venit cu accente intense, monocrome, și pete în nuanțe reci. Surpriza o reprezintă tonurile intense de roșu, roz sau cărămiziu.

pat albastru
Iulian Iacob

Linia modernă aleasă este în acord cu personalitatea proprietarului, fire tehnică și foarte echilibrată. Mugur este inginer electronist și ține foarte mult la calitatea obiectelor din jurul său, deviza întregii colaborări dintre el și Adina fiind: „Nu facem rabat la calitate, în rest, orice este posibil”. Ce-și poate dori un designer mai mult de atât? Chiar și bugetul a fost stabilit – achiziție cu achiziție, nu cu planuri și limite pentru că sunt depășite, de cele mai multe ori, sau te pun în situația de a face compromisuri doar pentru a te încadra în buget.

pat suprapus
Iulian Iacob

Felul în care au fost alese culorile creează o stare de bine, de confort. Sunt alternate zone cu tonuri pale de galben în camera de zi, bleu în dormitor, înviorate de perne și alte obiecte decorative în culori intense, pline de viață, care binedispun.

Achiziția mobilierului

Amenajarea efectivă a durat două luni. Adina și-a dorit, după cum am spus mai sus, ca spațiul să fie decorat pentru confortul, funcționalitatea, relaxarea și personalitatea proprietarului, principii viabile în designul modern. Majoritatea pieselor de mobilier au fost realizate pe comandă la Komandor și montate într-o singură zi. Patul copiilor, canapeaua din living și patul din dormitor au fost achiziționate de la Belona, iar accesoriile decorative au fost „pescuite” de pe www.vivre.ro, Adina fiind un fan declarat al acestui site, pândind în fiecare zi ofertele și achiziționând lămpi, covoare, perdele, ustensile de bucătărie și multe alte mărunțișuri de care oricine are nevoie acasă. Practic, toate au fost cumpărate treptat și nu în pripă.

Balcon cu masă albastră
Iulian Iacob

Text: Mihaela Radu 

Foto: Iulian Iacob

 

Distribuie articolul pe: