Cum aranjezi în mod ideal mobila din casă. Sfaturi de amenajare

Cum aranjezi în mod ideal mobila din casă. Sfaturi de amenajare

Felul în care aranjezi mobila din casă este o veritabilă artă. Detaliile de mai jos sunt tot atâtea sfaturi de amenajare și idei de la specialiști și soluții pentru a face toate camerele, indiferent de destinația lor, să arate impecabil, să fie funcționale și frumoase.

Aranjarea pieselor de mobilă din casă este una din cele mai importante decizii, deși la prima vedere parte simplă și banală. În plus modul în care aranjezi piesele de mobilier este independent de cât de mare sau de mică este camera.

Lasă loc de trecere și spațiu suficient la ușă și fereastră. Foarte multe camere au un aer neprietenos doar pentru că piesele de mobilier blochează accesul la fereastră sau pentru că unele corpuri sunt prea aproape de ușă. Nu aglomera! Lăsă loc pentru trafic și un loc rezonabil pentru intrare. Piese de relaxare din camera de zi: fotolii, canpeaua trebuie mereu orientate unul către celălalt. Marchează locul esențial cu un covor, în camera de zi, care poate să fie mai mic, dar neapărat așezat sub masa.

amenajare

Alege mereu cel mai voluminos obiect, primul. De exemplu, canapeaua în sufragerie. Ideal trebuie să stea pe peretele lateral ferestrei și pe peretele opus ușii de intrare în cameră. În jurul ei adaugi toate celelalte piese de mobilier. Soluția frecventă de amenajare  este aceea de a așeza biblioteca sau un spațiu de depozitare cu rafturi și uși, în fața canapelei. Dacă o poți așeza pe un perete lateral, nu în față, ar fi mult mai bine. În fața canepelei poate să fie un șemineu sau un spațiu media (TV), diferit de bibliotecă. Lasă spațiu de trecere suficient între măsuța din sufragerie și fotolii, respectiv canapea.

În camerele mici, renunță la canapea. Alege fotolii suple, eventual de modele diferite, dar într-o notă comună. Măsuța din sufragerie este ideală dacă are o înălțime potrivită (puțin mai înaintă decât șezutul canapelei sau fotoliilor) și dacă are o poliță suplimentară. Nu ezita să folosești un otoman în locul măuței. Este practic, foarte elegant și oferă spațiu în plus fără a aglomera spațiul.

În dormitor patul trebuie să fie piesa centrală, nu dulapul. Patul trebuie așezat pe un covor mare sau înconjurat de carpete. Este perfect să așezi patul pe peretele lateral ferestrei, indiferent unde este ușa de acces din cameră.

amenajare

Un truc genial de amenajare într-un dormitor mic este utilizarea a mai puține piese de mobilier, dar de o dimensiune mai mare. Poți alege noptiere diferite, una mare, alte mai mica, un pat mare si completa decorul cu un fotoliu suplu sau cu o bancheta la captul patului. Este extrem de elegantă, practică și are multe funcționalități.

Citeste și: Recomandări practice pentru amenajarea livingului

Dacă ai spațiu încearcă să pui la capătul liber al patului dublu o canapea simplă de două locuri cu spătarul cat mai îngust.

Nu ignora holul, piesele de mobilier unice, diferite ca stil de restul amenajării, care dau personalitate și stil camerelor. Ia în calcul principiul echilibrului și regula de aur care înseamnă combinații de piese cu număr impar (trei fotolii sau o canapea și două fotolii), evită simetria (cu anumite excepții pe care le poți vedea aici), și combină culorile pe principiul culoare principală, secundată și de accent.

Citeste si:

sursa foto: pixabay.com/pexels.com

Distribuie articolul pe: