Amenajarea unei bucătării moderne: Sfaturi și idei

Amenajarea unei bucătării moderne: Sfaturi și idei

Vrei să îți renovezi bucătăria și să implementezi câteva idei creative și moderne? Nu este atât de greu precum poate părea la început! Bucătăria ta se poate transforma dintr-un spațiu anost într-o încăpere modernă, spațioasă și elegantă, cu doar câteva modificări istețe. Nu trebuie să schimbi totul, ci doar să integrezi câteva elemente noi, proaspete și ingenioase.

Iată cum poți moderniza bucătăria de acasă, în doar câțiva pași simpli!

1. Selecția culorilor

Dacă vrei să oferi bucătăriei tale un aer modern, alege o schemă de culori potrivită. Pentru o atmosferă elegantă și un look trendy, optează pentru suprafețe albe, negre, cu accente aurii sau argintii. Alege cel puțin două nuanțe, dar rezumă-te la maximum patru culori.

Poți merge și pe o gamă cromatică nude, cu mobilier din lemn și accesorii în nuanțe calde. Dacă alegi aceasta variantă, optează pentru texturi simple, delicate și evită mobilierul rustic, în nuanțe închise sau roșcate. Acesta va crea cu totul altă atmosferă!

2. Alegerea mobilierului

După ce ai ales o gamă cromatică favorită, gândește-te la tipul de mobilier pe care îl preferi. Dacă vrei o bucătărie modernă, cumpără dulapuri și suprafețe de lucru lucioase, care să inspire eleganță și rafinament.

De asemenea, pentru un aer modern, alege blaturi din granit sau marmură, pe care să le completezi cu o masă de dining din sticlă transparentă.

Cât despre stilul mobilierului, alege forme cât mai simple, minimaliste, ca să creezi impresia de mai mult spațiu și de organizare desăvârșită.

3. Alegerea accesoriilor și a detaliilor

La fel de importante precum mobilierul sunt și accesoriile. Cu siguranță, ai văzut, în cataloagele de prezentare, bucătării moderne absolut fabuloase. Tot farmecul lor este oferit de elementele subtile: scaune, decorațiuni, veselă și accesorii.

De exemplu, dacă vrei să creezi un efect inedit, optează pentru o masă tip bar, pe care să o completezi cu scaune de bucătărie tapițate cu piele ecologică.

De asemenea, dacă vrei o bucătărie modernă, acordă atenția cuvenită veselei. Lasă farfuriile și cănile la vedere, în suporturi exterioare. Alege farfurii elegante și tacâmuri aurii sau argintii, precum și căni stylish, cu forme imperfecte, din porțelan pictat manual.

4. Sistemul de iluminat

Lumina din bucătărie nu trebuie să se rezume la o aplică sau la o lustră anostă. Poți opta pentru mai multe becuri care coboară din tavan, cu abajur din sticlă sau metal, pe care să le poziționezi deasupra spațiilor esențiale.

De asemenea, poți monta leduri subtile, în spatele mobilierului, ca să ai lumina necesară pe blatul de lucru dar și un efect estetic, inedit și modern.

Evită, cu desăvârșire, aplicele de perete, fără personalitate, în nuanțe neutre, precum și candelabrele kitschoase, nepotrivite cu restul încăperii.

5. Notele artistice

O bucătărie modernă este o încăpere care depășește sfera gătitului. Cu alte cuvinte, dacă vrei să conturezi un spațiu modern și cool, gândește în afara tiparelor și integrează elemente artistice.

De exemplu, poți alege un perete de contrast, pe care să îl vopsești într-o culoare diferită. Poți alege o nuanță vie (galben, oranj, verde) sau, dacă restul pereților sunt albi, negru. Dacă dorești, poți opta chiar și pentru un tapet floral modern.

Apoi, nu uita să accesorizezi bucătăria cu unul sau mai multe tablouri abstracte, care să ofere ceva în plus. Completează lookul cu o vază modernă, excentrică sau minimalistă, în care să ai mereu flori proaspete.

Nu în ultimul rând, acordă atenție ordinii și metodelor de depozitare. Cu cât bucătăria ta este mai organizată și mai aerisită, cu atât va părea mai spațioasă, mai luminoasă și mai confortabilă.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pexels

Distribuie articolul pe: