3 trucuri pe care să le aplici atunci când îți renovezi casa

3 trucuri pe care să le aplici atunci când îți renovezi casa

| | Alina Neamțu
Distribuie articolul pe:

Dacă ți-ai cumpărat de curând un apartament pe care te-ai apucat să-l renovezi sau dacă pur și simplu te-ai plictisit de mobila veche și vrei să aduci îmbunătățiri locuinței tale în acest sens, ai ajuns unde trebuie. În rândurile de mai jos am strâns pentru tine cele mai bune sfaturi de la designerii de interior pe care să le aplici pentru o modernizare inteligentă a casei tale, cu un buget care să nu-ți dea peste cap cheltuielile. Iată ce trebuie să știi. 

Analizează situația concretă

Probabil nu vrei să arunci comoda primită în dar de la părinți și nu ești pregătit să te desparți nici de servanta lucrată manual în lemn masiv, însă pe multe alte articole de mobilier ești hotărâtă să le înlocuiești din cauza uzurii. Analizează cu grijă care este lista de cumpărături de care vei avea nevoie și care sunt obiectele de la care ești gata să-ți iei la revedere pentru că nu se mai potrivesc stilului tău. 

Începe cu articolele cheie ale locuinței, cum ar fi patul, mesele și scaunele, iar dacă ești gata să reîmprospătezi sufrageria, vezi modele de canapele aici. Poate că și covoarele au nevoie să fie înlocuite, dar și fotoliul pe care nu îți mai găseai în ultima vreme confortul. Pune-le pe toate pe o listă și începe să cauți online cele mai bune oferte. Păstrează doar lucrurile care îți aduc cu adevărat o satisfacție, iar pe celelalte donează-le sau vinde-le, dacă aspectul lor le-ar mai putea recomanda. 

Începe cu elementele de bază

De regulă, pentru decorarea eficientă a interiorului, cel mai bine e să începi cu elementele de bază ale acestuia. Vopsirea pereților sau înlocuirea parchetului sunt primele care trebuie făcute, înainte de asamblarea mobilei. Iată o listă succintă a lucrurilor pe care ar trebui să le treci în revistă, înainte de orice:

  • pentru pereți – îndreaptă-i, acoperă eventualele găuri și alege paleta de culori în care ți-ai dori să îi vopsești;
  • pentru pardoseală – finisează podelele, alege parchetul, gresia sau mocheta de care ai nevoie și pune la socoteală și achiziționarea de covoare noi;
  • pentru aparate – verifică toate contoarele din casă, schimbă corpurile de iluminat, înlocuiește mașina de spălat veche și scapă de robotul de bucătărie pe care nu l-ai mai folosit de ceva timp.

După ce ai completat lista modificărilor de care va trebui să te ocupi, determină care sunt ajustările pe care e nevoie să le faci în regim urgent și care sunt cele de care te poți ocupa și mai târziu. Mai apoi, stabilește ce modificări poți face cu mâna ta și când va fi cazul să apelezi la profesioniști.

Cumpără mobila

Abia după ce ai făcut toate modificările majore poți trece la pasul următor și, probabil, cel mai interesant din tot procesul de renovare a apartamentului – cumpărarea mobilierului. Începe cu cele mai importante camere, adică pune pe primul loc achiziționarea mobilei pentru dormitor și pentru sufragerie, unde îți vei petrece cele mai multe ore. Prioritizarea acestor cumpărături îți va oferi confortul de care, mai mult ca sigur, abia aștepți să te bucuri în noua formulă. 

Un cadru bun de pat și o saltea ortopedică îți vor schimba experiența somnului, iar o canapea cu un design pe măsura gusturilor tale va modifica total imaginea livingului unde îți vei primi musafirii cu mai mult drag ca niciodată. Nu uita să măsori spațiile în care vrei să așezi noul mobilier și să nu te bazezi doar pe ideea pe care ți-o faci „din ochi” despre ariile pe care vrei să le umpli cu articole noi. 

Ghidează-te după un stil pe care vrei să îl revezi în locuința ta proaspăt renovată și cumpără doar articolele care țin de acel tipar. Menține constant în minte o imagine de ansamblu despre cum vei vrea să arate totul, la final, și nu uita că și articolele de decor joacă un rol important în tot acest proces de renovare, care îți dorim să fie unul extrem de plăcut! Spor la treabă!

 

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pexels

Distribuie articolul pe: