Inspirație Casa lux: Arhitectură spectaculoasă susținută de design în vogă

Inspirație Casa lux: Arhitectură spectaculoasă susținută de design în vogă

Amplasată într-o zonă care îți taie respirația datorită priveliștii de vis și sălbăticiei locului, vila aceasta este o prezență inedită printre construcțiile de top din România. 

„Acest proiect a căpătat consistență și frumusețe în timp. Nu a fost nimic gândit sau realizat contra cronometru și de aceea fiecare obiect este o parte importantă a decorului armonios. Îmi plac amenajările vii, care evoluează treptat, fără să țină cont de stereotipii.”, spune designerul Simona Rizzi, de la Spazio Casa Interioare, care s-a ocupat în detaliu de întreaga amenajare.

Este un sentiment copleșitor când ajungi la această vilă! Există două căi de acces: una prin pădure și una pe un drum privat – ambele se desprind de șoseaua principală, ce leagă localitatea Măgura de celelalte comune. Practic, din orice punct ai ajunge aici, primul impact vizual îți va rămâne întipărit mult timp în minte. De îndată ce treci de desișul pădurii, ți se deschide în față o priveliște cum rar poți întâlni. Pe o pajiște mare, ce acoperă coamele molcome ale proprietății, se află această construcție ieșită din tipare, dar integrată perfect în ambientul natural. Faptul că este construită din bușteni îi dă un aspect rustic, însă dispunerea spre exterior a lemnului îi conferă un look contemporan.
De altfel, acesta a fost și dezideratul proprietarilor, o familie de străini care și-a dorit un cămin secundar, în perfectă armonie cu mediul. Au achiziționat terenul în 2008, iar lucrările de construcție și de rea-lizare a infrastructurii necesare au durat trei ani.

„Zona este fabuloasă, ne-am dat seama de potențialul ei de îndată ce am descoperit-o. Cu mulți ani în urmă aici era o livadă, din care au mai rămas câțiva copaci. Am ținut cont de acest lucru și printre primele lucrări pe care le-am făcut a fost să plantăm copaci – în jur de 200 de arbori noi sunt acum aici, atât fructiferi, cât și unii specifici zonei“, ne-a explicat gazda noastră.

Dar pentru ca visul familiei să prindă contur, au fost necesare intervenții tehnice de amploare. Astfel, a fost extinsă până aici linia de electrificare zonală, s-au drenat și reamenajat cele două lacuri, au fost realizate căile de acces, a fost construit un sistem de colectare și epurare a apelor menajere.
 În tot acest timp, cei doi soți s-au documentat pe diverse căi pentru a descoperi o formulă arhitectonică pe placul și o amenajare la nivelul exigențelor lor, iar răspunsul a venit din partea Simonei Rizzi, designerul care a transformat visul celor doi în realitate.

 

 

Foto: Sorin Iacob

Distribuie articolul pe: