Tapet sau lavabila in bucatarie?

Tapet sau lavabila in bucatarie?

 

Finisajele trebuie alese in functie de propriile necesitati. La intrebarea din titlu esti singurul care poate raspunde.

Cand alegi finisajele

Atunci cand alegi finisajele trebuie sa analizezi foarte bine caror activitati ii este rezervat spatiul respectiv.

Cand vorbim de bucatarie, atunci trebuie sa descrii in cateva cuvinte cum arata bucataria ta si cat de utilizata este.

Pentru o persoana care petrece foarte putin timp in bucatarie, iar arta sa de a gati se rezuma la un ceai, modurile de decorare sunt multiple, iar bucataria poate deveni un spatiu decorativ impecabil, orice materiale sau finisaje s-ar folosi.

Dar totul se complica pentru persoanele care gatesc foarte mult, in dezordine sau cu neatentie. Acestea trebuie sa tina cont de factorii care produc un aspect neplacut in bucatarie: in primul rand, aburii – acestia deterioreaza aspectul peretilor.

Tapetul retine mirosul

In cazul tapetului vinilic, petele rezultate se pot spala de nenumarate ori cu apa si detergent, dar in cazul lavabilului, nu. Un alt factor foarte important este mirosul care se impregneaza in orice daca nu exista un sistem de absorbtie si ventilatie corespunzator.

In acest caz, tapetul retine mai mult timp mirosul neplacut. Pentru petele de ulei din jurul aragazului nu exista decat solutia montarii faiantei, a unei placi de metal sau de sticla, atat tapetul, cat si lavabilul deteriorandu-se iremediabil. Daca flambezi preparate culinare, tapetul poate lua foc din neatentie; asadar, propun pentru zona de lucru faianta, aceasta se curata foarte usor.

 


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Mihaela Radu
Foto: Shitterstock

Distribuie articolul pe: