Gresie si parchet in bucatarie. O combinatie provocatoare

Gresie si parchet in bucatarie. O combinatie provocatoare

| | Otilia Ignat
Distribuie articolul pe:

Este posibil sa ai si gresie si parchet in bucatarie? Da, le poti avea pe amandoua si daca le imbini cu stil pot arata exceptional! In plus bucataria o sa capete un farmec cu totul si cu totul special, parchetul fiind un material cald, placut, care face orice spatiu sa para ACASA. Si cum bucataria este sufletul casei si cea mai utilizata din incaperile casei, o bucatarie cu gresie si parchet este solutia ideala.

Parchet in texturi rustice

Vrei parchet in bucatarie dar ti-e teama din cauza umezeli, a apei si a riscului ca acesta sa se pateze? Incearca o metoda indrazneata de e diferentia zonele de lucru si de a imbina gresia si parchetul. .

  • In apropierea blatului de lucru si a aragazului opteaza pentru doua randuri de gresie, iar in zona centrala si a mesei monteaza parchet.
  • Pentru a face legatura intre parchet si gresie alege o bagheta metalica, cum e cea care se foloseste ca prag de trecere pe sub usa.
  • Aceasta bagheta se fixeaza in sapa de beton cu holsuruburi pentru a da rezistenta montajului si a nu se crea in timp oscilatii intre parchet si gresie.
  • Baghetele de trecere de la gresie la parchet trebuie alese in functie de materialul feroneriei existente in incapere si de culoarea acesteia: argintiu, inox, auriu, metale platinate sau antichizate, fier brut.
  • Daca bucataria e in nuante naturale de lemn sau piatra si nu esti conditionat de materialul feroneriei, alege baghete de trecere tot in nuante naturale.
  • Le poti asorta fie la culoarea gresiei fie la a parchetului.
  • Alege de la bun inceput un parchet care sa rezite la apa si umezeala. Exista astfel de solutii.
  • In plus alege un parchet stratificat, rezistent la trafic intens si care sa suporta fara probleme curatarile repetate.
  • Evident ca fiind vorba despre parchet, chiar daca este unul rezistent, acesta trebuie ingrijit cu atentie pentru ca secretul sta in aspectul acestuia care trebuie sa fie impecabil.
  • Daca mergi pe aceasta combinatie de gresie si parchet, alege un parchet care sa completeze spatiul din bucatarie si care sa contrasteze cu gresia. In plus o culoare inchisa a parchetului va creste suportabilitatea acestuia la „agresiunile” din mediul „ostil” din bucatarie, dar va da si un plus de eleganta incaperii care va deveni o camera in sine, nu doar bucatarie.
  • Nu acoperi parchetul din bucatarie, si daca totusi simti nevoia sa faci asta foloseste covoare mici, de genul carpetelor care s apoata fi usor spalate, schimbate sau ridicate de fiecare data cand este nevoie.

Ultima chestiune pe care trebuie sa o ai in vedere este ce tip de parchet alegi.

Un parchet solid din stejar, spre exemplu, este potrivit intr-o bucatarie traditionala si poate face “corp comun” cu holul si camera de zi. Astfel, se va crea impresia de un spatiu uniform si aerisit.

Casa unde predomina negrul

Intr-o bucatarie clasica, un parchet laminat care imita lemnul natural este o buna alegere. Realizat din mai multe placi de fibra comprimate, acoperite de o imagine fotografica de lemn si de un strat protector, acesta este mai usor de ingrijit, fiind identic ca imagine, cu parchetul din lemn masiv.

Parchet si gresie in baie

Parchetul din lemn prelucrat, rezista mai mult in timp, iar acesta nu este afectat de umiditatea din bucatarie, create de abur. Cu acest gen d eparchet in bucatarie vei putea folosi doua tonuri de lemn, ceea ce duce la un efect vizual de marire a bucatariei. O solutie de parchet in bucatarie este cel care imita lemnul de pin antichizat si care este  potrivit intr-o bucatarie deschisa. Pentru o bucatarie moderna si eleganta, parchetul din lemn de fag, de culoare deschisa reprezinta o alegere mereu inspirata.

Sursa foto: pixabay.com

Distribuie articolul pe: