Costurile si avantajele unei case de lemn

Costurile si avantajele unei case de lemn

Intr-un peisaj dominat de betoane si ciment, lemnul readuce un strop din forta naturii, in acelasi timp ridicand nivelul esteticului si al confortului la un alt standard. In plus o casa de lemn are multiple avantaje. Vorbim despre costurile si atuurile unei case de lemn.

De ce sa alegi o casa din lemn

Lemnul este viu. Iti cere rabdare si gratie. Iti impune atentie la detaliu pentru a-i evidential texturile si formele variate. O singura greseala si lucrarea sufera stricaciuni semnificative, greu de corectat.

O casa din lemn, o scara, o veranda sau un mobilier din lemn se fac cu pasiune si respect.

Aici merita mentionate cateva din avantajele certe ale unei case de lemn, pe care nici un alt material nu le poate egala… Astfel rezistenta si durabilitatea unei case de lemn sunt maxime. O casa de lemn este cea mai sigura constructie in cazul unui seism. Proiectele de case de lemn intrec in diversitate si adaptabilitate orice alta structura. Ceea ce poti face din lemn nu poti face din nici un alt material. Ferestrele unei case de lemn sunt cat vrei tu de mari, ceea ce pentru alte materiale nu este posibil. La fel si deschiderea spatiilor interioare intr-o casa de lemn sunt maxime….

Costurile si avantajele unei case de lemn

Tot pe lista cu avantaje trebuie trecute buna izolare termica si fonica pe care lemnul o asigura.

Casa de lemn este complet in picioare in doua luni de zile, perfect finisata si perfect locuibila, in circa trei luni de la inceputul lucrarilor, comparativ cu una clasica unde ai nevoie, in cel mai bun caz de 6-8 luni si nici atunci nu-i gata cu adevarat.

Costurile unei case de lemn

Costurile unei case din lemn pot varia in functie de multe considerente dintre care amintim complexitatea proiectului, cantitatea de materiale necesare si  pretiozitatea lor. Cu toate acestea tehnologia lemnului este una dintre cele mai economice, un pret per metru  patrat construit putand incepe de la 250 Euro.

Si mai mult de atat, lemnul pus in opera – in forma lui naturala – nu necesita neaparat alte finisaje. Naturaletea acestui material este cel mai pretios detaliu.

Sursa foto: pixabay.com

Distribuie articolul pe: