Tamaioasa romaneasca

Tamaioasa romaneasca

”Este vinul care se bea cu smerenie, in genunchi sau cu solemnitate, in picioare.”

Calitati gustative
Gustul complex, onctuos și catifelat al acestui vin este acompaniat de arome aidoma florilor de salcam și tei, combinat cu arome de miere uitata ani buni prin camara. Mirosul fructat aminteste de parfumul de pepene galben si de pere coapte peste masura. Interesant de mentionat este faptul ca aroma de muscat a vinului obtinut din soiul Tamaioasa romaneasca se mentine prin invechirea la sticla un timp mai indelungat de 7-8 ani, dupa care intensitatea aromei incepe sa scada.

Culoare
Este un „vin capodopera” de culoare nisipului inchegat in chihlimbar.

Cum, Cand și cu Ce?
Potențialul de aroma este pus in valoare la temperaturi de 16-18° C. Il poți asocia excelent cu deserturi fine si fructe putin acide. Merele, citricele, zmeura se impaca perfect cu vinul aromat de Tamaioasa romaneasca. De asemenea, vei observa ca anumite tarte de fructe iși regasesc echilibrul gustativ langa asemenea vinuri de exceptie.

In numarul de martie al revistei Casa si gradina vei gasi sfaturi de ingrijire si mai multe informatii despre soiul Feteasca Neagra.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Text: Marian Carli
Foto: Bogdan Popescu

 

Distribuie articolul pe: