Un vin deopotriva indraznet si atractiv pentru oricine-l degusta. Calitati gustative Savuros si cu un buchet usor eterat, demisec sau demidulce, vinul de Feteasca Regala dispune de acea lejeritate care il face atragator si placut. Atunci cand contine mai multe zaharuri, captiveaza si mai mult pe cel care are ocazia sa-l deguste. Dar nota de indrazneala, foarte atractiva pentru multi consumatori, este aciditatea sa, deseori mai ridicata. Culoare Vinul din Feteasca regala este de culoare galben-verzui, iar dupa 1-2 ani de maturare atinge nuanta graului. Limpezimea si stabilitatea durabila au facut ca acest vin, in special cel de la Jidvei, sa fie cautat si peste hotare. Cum, cand si cu ce? Moderat alcoolic, dar suficient de corpolent, vinul prezinta o nuanta de prospetime care-l recomanda a se consuma alaturi de peste, fructe de mare, carne alba si branzeturi. Vinul se consuma dupa ce a fost tinut la o temperatura cuprinsa intre 5-15ºC. In numarul de iulie al revistei Casa si gradina vei gasi sfaturi de ingrijire si mai multe informatii despre soiul Feteasca Regala. Articol EXCLUSIV ONLINE Text: Marian Carli Foto: Shutterstock Distribuie articolul pe: