Avantajele gradinilor verticale

Avantajele gradinilor verticale

Din ce in ce mai multe orase au mai putin spatiu si implicit mai putin spatiu verde. O solutie ingenioasa, in aceasta situatie, o reprezinta gradinile verticale.

Gradinile verticale, cunoscute de asemenea si sub numele de viata pe pereti, sunt o adevarata opera de arta si, pe langa beneficiile aduse mediului si omenirii, incanta privirea si schimba designul unei cladiri sau a unui spatiu inchis. Ca obiecte decorative, nu doar frumusetea plantelor poate fi fascinanta , dar si faptul ca ele sunt vii si mereu in schimbare.
Beneficiile pentru corpul uman sunt nenumarate si acesta este un motiv intemeiat pentru care ar trebui atent analizat acest concept si folosit cu incredere atat in spatiile publice, cat si in cele private.
Gradinile verticale sunt usor de montat si intretinut. Pot lua orice forma, intr-o varietate larga de plante. Plantele sunt alese luand in considerare mediul in care se construieste gradina, cum ar fi climatul local, expunerea la soare sau la o sursa de lumina artificiala si contextul din jur, scopul fiind de a crea o priveliste placuta pe tot parcursul anului.
Gradina verticala se comporta ca un izolator fonic si termic. Totodat, reprezinta si un dispozitiv de purificare a aerului. Ele au ca suport o structura verticala din metal, PVC si pasla. Pasla folosita este una rezistenta la coroziune si care prezinta o capilaritate ridicata ce permite o distributie uniforma a apei. Pe aceasta pasla isi dezvolta plantele radacinile. Irigarea si fertilizarea plantelor se fac automatizat, incepand cu partea superioara, la fel ca si in cazul ploilor din mediul natural.
AVANTAJELE GRADINILOR VERTICALE
– creeaza efecte vizuale spectaculoase;
– pe o suprafata orizontala redusa pot creste un mare numar de plante;
– contribuie semnificativ la imbunatatirea calitatii aerului;
– regleaza umiditatea si temperatura in cazul gradinilor interioare;
– pot oferi intimitate atunci cand sunt folosite ca si gard viu;
– pot masca o vecinatate cu o priveliste neatractiva;
– pot constitui un paravan in fata soarelui, pentru a umbri o zona dorita;
– asigura o excelenta circulatie a aerului pentru plante;
– au efecte pozitive asupra moralului si productivitatii angajatilor, in cazul cladirilor de birouri;
Pentru mai multe detalii si informatii utile vizitati www.greenroof.ro.
Vezi mai multe imagini in galeria foto atasata

Advertorial

Distribuie articolul pe: