Reguli de siguranta in bucatarie

Reguli de siguranta in bucatarie

Statisticile arata ca majoritatea accidentelor au loc acasa. Pentru a le evita pe cele petrecute in bucatarie, aplica regulile de mai jos.

Bucataria este un loc periculos din cauza obiectelor ascutite, dar si a utilizarii apei, focului, gazelor sau obiectelor electrice si electrocasnice. 
1. Cumpara un covoras care sa nu alunece pe podeaua din bucatarie. Pentru ca gresia este cea mai frecvent folosita pentru aceasta incapere, aceasta devine periculoasa, mai ales atunci cand e uda. Este recomandat ca presul sa fie cauciucat pe spate, astfel incat sa nu alunece. 
2. Nu uita sa cureti podeaua imediat in cazul in care ai varsat ceva. Daca lasi sa se usuce, risti sa uiti si un alt membru al familiei poate sa alunece si sa se raneasca.
3. Daca ai unul sau mai multi copii, achizitioneaza diverse tipuri de protectie pentru colturile pieselor de mobilier, pentru prize sau pentru aparatura electrocasnica.
4. Nu-i lasa pe cei mici sa se apropie de aragaz, cuptor sau plita atunci cand sunt pornite.
5. Asaza cratita si tigaia pe aragaz cu manerul spre interior. Daca il lasi in exterior, este posibil sa te agati de el din greseala si sa versi continutul fierbinte.
6. Nu folosi aparatura electrocasnica atunci cand ai mainile ude.
7. Evita sa folosesti apa in preajma prizelor.
8. In cazul in care o scanteie sau chiar o flacara izbucneste in bucatarie, pastreaza mereu la indemana un stingator. Poti opta pentru unul de mici dimensiuni ca sa nu iti ocupe foarte mult spatiu.

Sursa: Homedit
Text: Alexandra Badita 
Distribuie articolul pe: