Aranjează o baie cu un perete despărțitor

Aranjează o baie cu un perete despărțitor

Aranjează o baie cu un perete despărțitor – Ieși din cadrul clasic al unei băi cu o singură încăpere, de mari dimensiuni, unde sunt plasate principalele obiecte sanitare. Compune un spațiu sofisticat, cu mai multe compartimente și alege-i fiecăruia un alt decor și eventual funcții distincte.

Ambientul degajat, pentru a scoate în evidență desenul ceramic, este cel mai indicat. De aceea nu folosi în prim-plan dulapuri închise, iar dacă te-ai gândit la un fotoliu pentru un colț, alege un model suplu, cu picioare metalice subțiri. Plăcile murale cu decor sunt din seria Marmononmarmo, brand Imola. Foto: Imola

Răsfață-te la cote înalte în propria baie, într-o amenajare bine studiată. Dacă spațiul mai extins îți permite, ia în calcul și varianta de a împărți încăperea și de a-i atribui mai multe funcții. Ieși din tiparele clasice ale unui perimetru ce include cada, lavoarul și alte instalații. O configurație cu „separeuri“ este posibilă chiar și în baie. Un perete despărțitor lejer e ușor de realizat, iar de o parte și de alta a sa ai multă libertate de mișcare pentru plasarea obiectelor sanitare mari, precum și pentru un decor foarte variat.


Optează pentru accesorii decorative fine, care să nu încarce ambientul. Colorate și plasate discret, ele vor înviora atmosfera.Plăcile ceramice de pe ambii pereți din imagine sunt produse de brandul Imola și fac part din seria Marmononmarmo. Foto: Imola

Îți recomand să prevezi finisaje murale distincte pentru pereții din planul îndepărtat și peretele despărțitor. Pentru acesta din urmă alege plăci ceramice cu impact decorativ mare, cu texturi variate, desene sofisticate. La fel, evită dulapurile închise și masive și plasează console tip masă pentru lavoare. Pe blatul lor sau pe polițe nu ezita să plasezi mai multe accesorii decorative, dacă e posibil din lemn și metal fin. Nu încărca peretele cu oglinzi mari sau cu tablouri, o soluție mai practică ar fi ca aceste obiecte să stea rezemate. În planul doi, un loc de relaxare sau chiar de lectură, cu un mic fotoliu sau o banchetă, e bine-venit în acest context.

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 2/2017
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR

Distribuie articolul pe: