Cât de mare ar trebui să fie casa pe care ți-o cumperi?

Cine nu își dorește să locuiască la casă? Probabil oricine are visul acesta cel puțin o dată în viață, iar dacă ți-a trecut măcar o dată prin gând că ai vrea să te trezești și să poți coborî cu picioarele desculțe direct în iarbă, e cazul să te muți de la bloc. Oferta de vile de vânzare este una foarte largă, așa că s-ar putea să întâmpini greutăți în a alege ceva ce ți s-ar potrivi cel mai bine. Prima întrebare pe care ar trebui să ți-o pui, după ce stabilești bugetul pe care vrei să îl aloci acestei investiții, este care este spațiul de care ai cu adevărat nevoie pentru tine și familia ta. De aceea, ne-am gândit să îți venim în ajutor și să îți prezentăm câteva principii după care să te ghidezi, ca să alegi cea mai bună ofertă, cea care ți se potrivește mănușă. Hai să vedem care sunt pașii de la vis la momentul în care primești cheile casei pe care urmează să o cumperi!

De câte dormitoare ai nevoie?

Mai întâi, trebuie să te gândești la membrii familiei tale, mai exact la cât de numeroasă este aceasta. Dacă, cel puțin deocamdată, e vorba doar de tine și de jumătatea ta, trebuie să te gândești și la viitor, când e posibil să apară unul sau mai mulți copii. Dacă sunteți deja în formula completă, adică nu îți propui să mai faci copii, trebuie să pui în prim plan nevoia lor de intimitate. Dacă ai copii de sexe diferite, e clar că trebuie să îi oferi fiecăruia dintre aceștia câte un dormitor separat. Așadar, trebuie să ai minimum două dormitoare dacă ai cel puțin un copil.

Care e destinația casei?

În funcție de activitatea ta sau a membrilor familiei tale, vei ști exact care sunt camerele de care vei avea cu adevărat nevoie. Dacă, de exemplu, lucrezi de acasă, e bine să ai la dispoziție un birou sau un colț al camerei destinat strict pentru activitatea ta. Dacă vei munci stând pe canapea sau, mai rău, în pat, e posibil ca randamentul tău să fie unul foarte mic, deci vei avea de pierdut dacă nu îți oferi un spațiu dedicat lucrului. În acea cameră nu ai nevoie de prea multe, dar lumina și culorile vor fi esențiale pentru rezultatele pe termen scurt și mediu. De exemplu, dacă nu ai o sursă de lumină naturală, cel mai probabil productivitatea ta va avea din nou de suferit, pentru că ochii îți vor obosi foarte repede și în scurt timp îți vei pierde cheful. De asemenea, dacă pereții au culori prea închise sau care te relaxează prea mult, e posibil să ți se facă somn la câteva ore după ce te-ai apucat de lucrat, ceea ce iar nu e indicat.

În afară de birou, vei mai avea nevoie de o sufragerie și o bucătărie, cât despre numărul dormitoarelor, recitește ce sfat ți-am dat mai sus.

Cu etaj sau fără?

Această alegere rămâne strict la latitudinea ta. Există câteva avantaje și dezavantaje pentru ambele situații, ca în orice alt caz. De exemplu, dacă ai copii foarte mici, să ai o casă cu etaj poate fi un adevărat stres. Etajul presupune prezența scărilor, în preajma cărora va trebui să ai o atenție sporită, pentru a evita orice accidentare a copiilor. Un avantaj al casei pe două nivele este, însă, acela că te poți bucura de o priveliște mult mai frumoasă de la etajul superior, mai ales dacă poziționarea casei este una bună.

Dacă vrei să știi ce avantaje are o casă pe un singur nivel, îți spunem tot noi. Curățenia va fi făcută mult mai ușor, iar încălzirea se va realiza mai simplu, nemaifiind vorba de mai mulți pereți către exterior sau ferestre, prin care agentul termic se pierde, deci costurile de întreținere vor fi mai mici în acest caz. Un dezavantaj, însă, ar reprezenta faptul că pierzi o grămadă de spațiu din curte, amprenta la pământ a casei fiind una mult mai mare.

Cât de mare ar trebui să fie grădina?

Și că tot veni vorba de grădină, hai să vedem ce suprafață a curții ți se potrivește. Dacă ești un om activ, căruia îi place să își petreacă weekendul ca un om gospodar, care deretică prin curte și pune totul la punct, ba chiar curăță copacii de paraziți și are câteva legume plantate într-o seră, atunci e clar că ți s-ar potrivi un spațiu mai mare în spatele casei. Dacă, însă, ești tipul de om ocupat, care nu are timp niciodată și preferă să nu se atingă de unelte, ar fi mai recomandat să cauți o curte mai mică sau cel puțin una pavată.

Ofertele sunt într-un număr destul de mare ca să găsești ceva pe gustul tău! Renunță la viața de la bloc și fii independent. Caută astăzi casa care îți va fi cămin!

sursa foto: shutterstock.com
sursa  Agentia Digital Workforce

 

 

Distribuie articolul pe: