Amenajarea unui apartament cu doua camere

Amenajarea unui apartament cu doua camere

Iti spunem aproape totul despre secretele de care trebuie sa tii cont la amenajarea unui apartament cu doua camere. Un apartament cu doua camere obisnuit are undeva intre 50-60 de metri patrat, ceea ce este la limita lipsei de spatiu. Evident ca are maxima importanta numarul persoanelor care locuiesc intr-un astfel de apartament, acesta fiind si primul detaliu care conteaza in mod esential cand vine vorba despre amenajarea unui apartament cu doua camere.

Amenajarea unui apartament cu doua camere (3)

Cele mai multe din casele si apartamentele din Romania au doua camere, iar cele mai multe familii locuiesc intr-un spatiu mediu de 60 de metri patrati. Cifrele sunt valabile si in alte state din Europa, mai ales in orasele mari si aglomerate unde fiecare metru patrat are valoarea lui in aur.

Citeste si: Mese pliante: solutia perfecta pentru casele noastre

Amenajarea unui apartament cu doua camere este o arta care iti poate face viata frumoasa sau o poate transforma intr-un cosmar. Ca sa-ti aducem Raiul in casa am pus pe tapet cele mai importante detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba despre amenajarea unui apartament cu doua camere.

Reguli practice pentru amenajarea unui apartament cu doua camere

Amenajarea unui apartament cu doua camereNu face nimic inainte de a face un plan pentru amenajarea unui apartament cu doua camere. Tine cont in acest plan de nevoia de a avea spatii de depozitare si cate un loc bine definit pentru fiecare din activitatile tale, dar si de un spatiu personal pentru fiecare din membrii familiei tale.

Ia in calcul daca ai posibilitatea recompartimentarii casei si vezi care sunt peretii care asigura rezistenta si cei care au doar functia de pereti despartitori. In amenajarea unui apartament cu doua camere conteaza fiecare metru patrat, iar renuntarea la unii pereti poate sa fie o solutie castigatoare. Cea mai buna solutie este aceea de lipi bucataria de camera de zi, care nu trebuie sa fie cea mai mare camera, astfel incat spatiul sa aiba un rol triplu: bucatarie, loc de luat masa si camera de zi.

Citeste si: Reguli practice pentru mobilarea spatiilor mici

Utileaza-ti cat mai bine bucataria. Fiecare aparat, un aragaz performant, hota si o chiuveta moderna aduc economie de spatiu. In bucatarie utilizeaza spatiul la maximum. Dulapuri suspendate si dulapuri de depozitare de jur imprejurul bucatariei. Cu certitudine vei avea ce sa pui in ele.

Bucataria deschisa este o solutie ideala pentru ca iti ofera un excelent loc de luat masa, exact in locul peretelui despartitor, la care renunti, la amenajarea unui apartament cu doua camere.

Foloseste cat mai bine posibilitatile de organizare pe verticala, atat in camera de zi cat si in bucatarie, baie, pe hol si, evidient in dormitor, la amenajarea unui apartament cu doua camere. Un truc excelent care nu consuma mult spatiu si care te ajuta sa ai mult spatiu de depozitare (pentru haine, diferite obiecte, vesela, lenjerie etc) sunt dulapurile inguste (cu latimea de 40-50 de cemtimetri) pe toata latimea si inaltimea unui perete (vezi aici). Foloseste usi glisante pentru aceste dulapuri. Le pot face in dormitor. Pe un perete mic in hol dar si in camera de zi. Spatiul de depozitare pe care il ai in acest fel este urias. Foloseste rafuri cu inaltimi diferite si zone pentru haine.

Citeste si: Trucuri care fac un apartament mic sa para mai mare

Amenajarea unui apartament cu doua camere (4)Nu omite posibilitatile pe care le ofera holul, in cazul in care nu renunti la el. Cosuri de depozitare, un dulap in perete, o firida, un rastel organizat cu cosuri de depozitare, sunt solutii simple, practice si functionale.

In camera de zi mergi pe cele mai simple combinatii de mobila. Limiteaza-te la strictul necesar pentru ca spatiul liber este vital.

Renunta la orice elemente care pot bloca spatiul: draperi, perdele. Renunta la usile bloc din lemn si mergi pe varianta usilor cu sticla, evident acolo unde se poate. A lasa lumina libera in casa si spatiul cat mai fluid produce imaginea de spatiu. Foloseste acelasi model de podea in toata casa.

Citeste si: Amenajari inteligente in apartamente mici

Foloseste carpete sau covoare mici care sa lase podeaua vizibila. Trucul mareste spatiul si nu in ultimul rand pastreaza ordine si tine casa mereu organizata. Dezodinea si lipsa de organizare sunt cei mai mari inamici ai lipsei de spatiu si afecteaza amenajarea unui apartament cu doua camere.

Foto: ©Arsel/Fotolia /©PatrykKosmider/Fotolia /©krsmanovic/Fotolia

Distribuie articolul pe: