Bucătăria clasică. Detalii, argumente și câteva sfaturi

Bucătăria clasică. Detalii, argumente și câteva sfaturi

| | Otilia Ignat
Distribuie articolul pe:

Bucătăria clasică este mereu cea mai bună alegere. Eleganța stilul clasic va fi în permanență în tendințe. O bucătărie în stil clasic este o combinaţie perfectă atât pentru un spaţiu mare, cât și pentru cele mici. Este practică, frumoasă şi funcţională.

bucătărie clasică

Citeste si: Idei creative pentru bucatarie

Caracteristic pentru bucătăria clasică sunt materialele tradiționale și detaliile decorative. Acestea sunt cele care aduc eleganță și rafinament. Folosește lemn. În bucătăria de tip clasic cele mai bune alegeri sunt lemnul masiv, piatra sau marmura. Adaugă detalii care asigură confortul şi utilitatea pentru scopul bucătăriei. Tehnica din bucătărie poate să fie de ultimă generație. Aici nu vei avea nici o contradicție cu decorul.

Frumusețea stă în amanunte

Contează accesoriile de feronerie. Nu neglija restul finisajelor. Alege unitate între parchet, tipul de gresie și plăcile pentru perete. Contează, evident și culoarea peretilor, detaliile cromatice și armoia lor.

Citeste si: Buna organizare in camara. Trucuri, sfaturi si idei

bucătărie clasică

Ideale pentru locuințele mici pentru bucătărie sunt fronturile de bucătărie. Cele mai bune sunt cele din lemn masiv de paltin sau tei, băițuit și lăcuit. O bună soluţie sunt plăcile ceramice care sunt inspirate din modelul lemnului natural.

Citeste si: 10 idei istete pentru bucataria ta

O bucătărie clasică este o bucătărie cu stil, cu detalii atent studiate, dar simplificate. Pentru a da personalitate este ideală asocierea mobilierului cu o pardoseală de marmură sau gen marmură. Utilizează corpuri cu geam vitrină. Alege mai ales polițe decorative care lasă la vedere vesela. Alege elemnte ceramice care subliniază și mai mult stilul clasic.

Citeste si: Amenajare pentru camara din bucatarie

O bucătărie clasică este adaptabila şi poate avea tente rustice sau moderne în funcţie de detaliile alese. Metalul şi accesoriile metalice sunt binevenite în bucătăria clasică, iar culoarea este cea care defineşte stilul. Culorile de bază sunt cele naturale de ocru, moro, bej, cu accente de galben şi verde. Bucătăria clasică are ca accente cromatice chiar electrocasnicele care pot fi din inox sau colorate. Culoarea neutră este prima alegere pentru bucătăria clasică. Culoarea neutră permite asocierea cu alte finisaje îndrăznețe. Asta oferă personalitate şi elegantă spaţiului.

Rafinamentul stilului clasic se poate sublinia și prin modul în care sunt organizate piesele de mobilier în bucătărie. Bucătăria clasică tolerează aranjamentul liniar. Acceptă și o insula. Este perfectă în formă de U.

Organizarea pentru genul clasic de bucătărie este extrem de pemisiv. Dar și așa regula de bază care trebuie obligatoriu respectată este evitarea contrastelor puternice. Contrastul este detaliul potrivit spaţiilor moderne. Bucătăria clasică merge pe unitate stilistică și cromatică.

Sursa foto: pixabay.com

Distribuie articolul pe: