Camera multifunctionala. Cateva sfaturi

Camera multifunctionala. Cateva sfaturi

Camera multifunctionala nu mai este un sacrificiu, ci o practica obisnuita. Pentru ca spatiile de locuit nu sunt niciodata la dimensiunea asteptarilor noastre solutia vine prin amenajarea inteligenta si multifunctionala a camerelor.

camera multifunctionala

Camera multifunctionala poate sa fie camera de zi si loc de luat masa, sau camera de zi unde se aduna toata familia si biroul de acasa. Exista si situatia in care o camera este si camera de zi si dormitor, asa cum se intampla in cazul garsonierelor, desi aceasta este situatie extrema. In rest camera multifunctionala trebuie sa satisfaca doua, trei nevoi ele familiei, iar amenajarea si organizarea trebuie sa tina seama de aceste destinatii. Pentru a putea amenaja cu adevarat frumos, dar si practic o camera multifunctionala, trebuie stabilit din primul moment care sunt destinatiile camerei respective.

Citeste si: Pereti despartitori intr-o garsoniera

camera multifunctionalaCamera multifunctionala trebuie amenajata prin compartimentare. Tine cont de potita ferestrei si de raportul facut cu usa, iar in functie de aceste detalii, un colt din camera multifunctionala poate sa devina birou, altul loc pentru relaxare, iau peretele opus spatiu de depozitare.

Adauga pentru fiecare din aceste zone detaliile necesare. Un lampadar in zona de luat masa, polite in zona biroului si eventula un fotoliu mic si o oglinda in zona spatiului de depozitare.

Foloseste o masa plianta, un birou mic su un spatiu de depozitare cu usi glisante. In aceste conditii vei avea centrul camerei liber, iar camera multifunctionala nu o sa para niciodata aglomerata.

Un principiu in camera multifunctionala este acela ca niciodata nu sunt folosite simultan toate utilitatile camerei

Un sfat util pentru decorarea unei camere multifunctionale este acela de a nu tine niciodata prea multe maruntisuri la vedere. Foloseste cutii, cosuri de rafie. Aglomeratia a multe obiecte mici incarca o camera, mai ales o camera multifunctionala.

Citeste si: Idei de amenajare a unei garsoniere mici

camera multifunctionalaFoloseste mobila specifica pentru fiecare zona, dar unitara. Este un alt amanunt important pentru o camera multifuntionala.

Monotonia mobilei deschide spatiul. Daca nu poti sa folosesti piese in set, alege piese cat mai simple. O buna solutie este sa folosesti mobila transparenta. Covorul unei camere multifunctionale trebuie sa acopere toata camera si sa fie in culori cat mai neutre, de preferat asortate cu peretele pentru a da senzatia de spatiu.

Nu omite spatiul vertical! Cu cat vei folosi mai mult spatiul vertical, cu atat vei avea mai mult loc pentru a amenaja restul incaperii in alte scopuri. Astfel, langa dulapurile inalte poti aseza un birou, pe care sa il transformi in spatiu de lucru sau studiu.

Citeste si: Provocarea unei garsoniere

Daca intr-o camera multifunctionala trebuie sa amenajezi un loc de relaxare ideale sunt canapelele extensibile si cele care isi pot modifica volumele. Un loc de relaxare poate sa devine un spatiu de dormit pentru cineva din familie sau pentru musafiri. Si in acest caz in camera multifunctionala se poate adauga o masa mobila, scaune pliante, o oglinda mare care sa creeze impresia spatiu, cutii pentru depozitat si surse de iluminat care sa particularizeze fiecare parte din camera multifunctionala.

Citeste si: Mobilier cu dublă funcţie

Detalii esentiale intr-o camera multifunctionala: culoarea peretilor, lumina naturala si sursele artificiale de lumina

Pentru culoarea peretilor cel mai bine alegi o nuanta neutra. Este buna si solutia incare un perete este colorat diferit. Mareste camera si creaza o zona izolata, intima la adapostul culorii. Rosul sau verdele sunt doar cateva dintre nuantele pe care le poti utiliza pentru a colora unul din peretii camerei.

Sursa foto: hepta.ro / @alexandre_zveiger/Fotolia.com /

Distribuie articolul pe: