Campanula, planta cu clopotei

Campanula, planta cu clopotei

Campanula este una din plantele care aduc, neconditionat, bucurie. In functie de soi, florile pot sa fie mov-albastre sau albe si au forma de stelute sau clopotei.

campanula (3)

Campanula mai este numita si clopotelui italian, steaua Betleemului, clopotelul de gradina, iar cel mai raspandit soi este Campanula isophylla. Frunzele sunt mici si verzi, iar inaltimea plantei nu trece de 20-30 de centimetri, in ghiveci.

Citeste si: Floarea flamingo sau Anthurium

Campanula se simte foarte bine in gradina unde creste in tufe generoase, dar si in ghiveci. Campanula de gradina creste mai inalta decat cea din ghiveci si poate ajunge la tufe dese care pot avea si un metru inaltime. In casa, in ghiveci, planteaza Campanula in vase joasa cu gura larga pentru a permite plantei sa se extina si sa faca multe flori. Tunsa regulat, vei stimula inflorirea.

campanula (1)Campanula se simte foarte bine in locurile umbrite si rezista in mod admirabil la frig. Se simte atat de bine la temperaturi scazute incat caldura o face sa se ofileasca si sa-si piarda frunzele. Campanula infloreste fara pauza, tot anul, dar mai ales iarna si toamna tarziu, in zonele reci si alpine. Nu suporta umezeala si are nevoie de un sol fertil care sa dreneze foarte bine apa.

Citeste si: Plante cu flori mov

Campanula nu se simte bine in casa unde este cald, dar daca ai un balcon inchis o sa fie in culmea fericirii toata iarna, dat fiind faptul ca aceasta planta cu clopotei se simte excelent la temeperaturi constante de 11-15 grade Celsius.

Citeste si: Plantele din casa toamna

Poti planta Campanula in gradina direct cu seminte. Te vei bucura de frumusetea florilor toata primavara, incepand de la sfarsitul lui martie pana la finele lui mai, cand caldura o sa o faca sa paleasca. O sa revina la viata in toamna, dupa finele lui septembrie, daca tunzi tufele, la a doua inflorire. Trebuie ingrijit bine solul astfel incat sa dreneze bine apa.

Sursa: floradania.dk / mahoneysgarden.com /ftd.com/wikipedia.org

 

Distribuie articolul pe: