Casa mare și frumosă. Trucuri și idei bune, ușor de aplicat

Casa mare și frumosă. Trucuri și idei bune, ușor de aplicat

Fă-ți casa mare și frumosă cu aceste trucuri ușor de aplicat. Clasicele apartamente de bloc sunt mai degrabă neîncăpătoare pentru toate câte sunt în casa unei familii, iar senzația de aglomerare este cea care strica decorul din casă, indiferent cât de elegant, sofisticat sau modern ar fi el. Poți avea o casa mare și frumosă cu aceste trucuri, sfaturi și idei bune, ușor de aplicat, care te vor ajuta să organizezi inteligent și eficient apartamentul tău. Condiția esențială este să respecți aceste sfaturi în fiecare zi!

Mobilă la comandă – Mobila realizată la comandă îți dă posibilitatea să te implici activ în crearea designului, având marele avantaj de a fi croită exact după nevoile tale și după spațiul pe care îl deții și te ajută să ai casa mare și frumosă la care visezi. Ai libertate totală în a alege materialele, texturile și modelele și poți avea în casa ta piese de mobilier unice, pliate pe gusturile tale. Fă un plan, stabilește exact ce ai vrea apoi analizează cu onestitate ce îți este cu adevărat de folos și ce nu este esențial. Avantajul, pentru mobila la comandă este că nu trebuie să o faci pe toată dintr-o dată, astfel că investiția este mai ușor de suportat.

Uși glisante sau uși pe dos – Ușile glisante sunt de mare ajutor atunci când vrei să economisești spațiu. Înlocuiește ușile spre balcon sau spre terasă cu unele glisante și vei avea parte nu doar de mai mult spațiu, dar și de mai multă lumină naturală. Ușile glisante sunt de mare ajutor și în cazul dulapurilor de haine, deoarece nu mai trebuie să ții cont de deschiderea lor atunci când amplasezi restul lucrurilor din cameră – biroul sau patul, de pildă. Ușile pe dos sunt și ele o soluție practică dacă ai nevoie d eun plus de spațiu în camerele care de regula au mereu ușa închisă. Ușa se deschide în interiorul camerei, dar ușa de la baie, sau de la bucatarie (chiar și ușa de la balcon) se poate deschide ”pe dos”, adică înspre hol. Cum aceste uși stau de regulă mereu închise nu vei avea nici un diconfort, dar vei câștiga spațiu în bucatarie și baie, de exemplu ceea ce uneori este vital.

Atenție când alegi culorile pentru pereți și covoare – Unul dintre cele mai prețioase sfaturi ale designerilor de interior este cel legat de culorile utilizate în locuință. Poate părea interesant să ai în casă un fototapet cu un peisaj sau să ai pereții în culori tari, însă dacă vrei să dai senzația de spațiu, mergi pe culori foarte deschise. Și când vine vorba despre covoare se aplică aceeași regulă. Alege un covor simplu, fără model, într-o culoare deschisă – bej, galben pai, roz pal – și vei vedea că întreaga cameră va părea mai spațioasă.

Oglinzile sunt obligatorii! – Oglinzile fac adevărate minuni atunci când ai de-a face cu un spațiu mic. Poți amplasa o oglindă mare în holul de la intrare, este și practică și va fi un plus din punct de vedere al designului. În dormitoare, poți amplasa oglinzi pe ușile dulapurilor de haine. Ia in calcul și oglinzile mari, supradimensionate care stau sprijinite de perete, cu baza pe podea. Sunt foarte elegante, decorative și maresc spatiul în mod miraculos.

Perdele ușoare și vaporoase – Draperiile groase, din materiale precum catifeaua, și închise la culoare încarcă foarte mult camera. Dacă vrei să ai un spațiu mai aerisit optează pentru materiale ușoare, fluide. Un alt factor important este culoarea perdelelor și a draperiilor. Ca și în cazul covoarelor, este recomandat să alegi culori deschise, prin care să treacă lumina naturală și care să dea senzația de spațiu aerisit și o casa mare și frumosă.

Colțurile camerelor – Sunt spațiile ignorate din casă pe care merită să le pui în valoare cu ajutorul mobilierului potrivit. Vei găsi în magazinele de mobilă dulapuri concepute special pentru colțuri, foarte spațioase, dar care ocupă mult mai puțin loc. O altă recomandare este să alegi un birou pentru colț în locul celui clasic, deoarece va lăsa mult mai mult loc în cameră pentru a amplasa alte lucruri.

Spații de depozitare – În casele fiecăreia dintre noi există spații pe care le-am putea folosi pentru depozitare, dar la care nu ne-am fi gândit. Optează pentru mobilă la comandă și amplasează sertare în lateralele patului. Poți face, tot la comandă, și un dulap suspendat care să fie amplasat deasupra frigiderului, așa încât să folosești și acel loc. În bucătărie, în loc să pui cănile într-un dulap, poți să le atârni pe o bară de accesorii, vor arăta bine, vor fi mereu la îndemână, iar tu vei mai economisi din spațiu. Aceste corpuri de mobilier te vor ajuta să ai o casa mare și frumoasă.

Trei culori – Una dintre greșelile de amenajare pe care ar trebui să le evităm este utilizarea a mai mult de trei culori într-o cameră de mici dimensiuni. Este de preferat să mergi pe o singură culoare, iar dacă simți nevoia de puțină diversitate, să mai adaugi o nuanță, însă niciodată mai mult de trei, deoarece vei încărca vizual camera.

Toate la un loc sau fiecare în parte te ajută să ai casa mare și frumosă, oronată și practic, dar mai ales confortabilă pentru toți cei care locuiesc în ea.

Sursa foto: Mio Höst Katalog 2017; 

Distribuie articolul pe: